Se unge chifla cu crema de banza sau unt (dupa preferinta)se pune frunza de salat verde,o felie de banza topita,piftea sau salam,felii de rosii,castraveti si ardei,apoi iar felie de banza topita,salata verde si chifla.Se servesc cu ketchup ,mustar.
Este un sendvici foarte bun pt pitici de...
Se spala ardeiul,apoi se taie feliute de 3 cm in lungine ,dupa care se aparesc intr-o oala cu apa 3-4 minute nu mai mult ,apoi se lasa la scurs.SAU se mai poate pregati si altfel adica,sa taieti ardeiul foarte fin si subtire si atunci va fi ca o pasta care se poate folosi pt fripturi,gratare(e...
se curata radacinoasele si se taie cubulete, la fel si ardeiul rosu, apoi se calesc in putin ulei de masline 3-4 minute
Intr-o oala se pun 4 litri de apa si ceapa cu delicatul sa fiarba,dupa care se adauga radacinoasele calite .Se lasa sa dea 2-3 clocote impreuna ,apoi se pun conopida,...
Se spala brocoli si apoi se desface buchetele ,dupa care se inabusa bine sau se fierbe in apa cu `putina sare,apoi se toaca marunt si se ameasteca cu usturoiul iar cand s-a racit bine se amesteca cu maioneza.
E super bun pe paine uscata,cu masline.Pacat ca nu se consuma mai mult brocoli...
Se taie pieptul de curcan feli nu forte subtiri si se pune in lapte 2-3 ore apoi se condimenteaza cu sare si piper dupa care se lasa putin cu condimentele apoi se prajeste pe gratar.
Zarzavaturile se calesc in putin ulei de masline (cat scrie pe punga 7-8 minute ) dupa care se pune pe...
Se taie salata bucatele mici ,morcovul,patrunjelul si telina se rad prin razuitoarea cu gauri mici,castravetele se taie in 4 si apoi cubulete ,sidiile la fel taiate mici,ouale se fierb tare si se razuiesc prin razuitoarea cu gauri mari,ardeiul se taie cubulete,telemeaua si cascavalul la fel tot...
aluat :Se framanta toate bine si se lasa de seara pana dimineata in frigider,dupa care a doua zi se intinde foaie de 0,5 cm si se taie cu un paharel mic de tuica( nu mare ca nu arata bine ) si se coc in tava tapetata si unsa .Dupa care se lipesc cate 2 cu crema si se pune...
Se pun apa ,uleiul si sarea si cand fierbe se ia de pe foc si se pune faina ,dupa care se pun ouale numai cate unu si se amesteca foarte repede pana se incorporeaza toate ouale si se va desprinde aluatul de pe vas Apoi cu o forma se pun in tava (sau cu punga se taie la un capat putin) cam de...
Merele se spala se curata de coaja apoi se razuiesc si se calesc cu zaharul si scortisoara ,apoi se lasa la racit.
Pt blat -se amesteca galbenusurie cu zaharul ,coaja de lamaie si sucul de lamaie. Acestea se freca bine dupa care punem uleiul si mixam bine,apoi drojdia (eu am pus uscata) si...
Se lasa sa se decongeleze putin foile(sant 2 in pachet) pt a nu se rupe, dupa care sa taie in patrate si se pune cate o bucatica de rahat sau gem. Se unesc capetele se apasa putin pe ele(oricum se vor desface foarte frumos) si se coc la foc foarte mare 200-22o grade apoi se scot si se...
Se amesteca toate ingredientele, apoi se pune faina si se framanta 5-10 minute (trebuie sa fie un aluat moale cu care sa se poata lucra usor). Se intinde o foaie aproximativ 0,5 cm si se taie in romburi apoi la mijloc se cresteaza cu varful cutitului si se baga unul din capete prin acea taietura...
Intr-un bol de melba sau pahar de sampanie cu gura mai larga se pune cate 2 cupe din fiecare ingetata de vanilie ,capsuni si cacao,dupa care se pune frisca batuta sau din tub dupa care se pune siropul de caramel si apoi piscoturile , compotul,stafidele.
In rest decorati cum doriti voi cu ce...
Se amesteca uleiul cu apa minerala si praful de copt stins cu zeama de lamaie si apoi punem faina si coaja de lamaie,vanilia. Amestecam bine pana devine un aluat potrivit pt a lucra cu el.Apoi se pune pe masa cu faina si se framanta putin pe masa ,dupa care 3/4 din aluat il punem deoparte iar in...
Am taiat capacul de la ananas si apoi am taiat o felie din el dupa care am prins cu scobitoare din nou partea de sus cea cu frunze
Am format ochi din piflete si masline negre,nasul din cremvuti cu o bucatica de ardei rosu,gura din ardei rosu cu scobitori,urechile din brocoli iar de jur...
Se caleste ceapa cu ardeiul si morcovul in putin ulei de masline
Apoi se pune mazarea cu tot cu apa din conserva si se mai adauga 1 cana de apa,se lasa sa dea 3-4 clocote cu delicvatu si sarea
Apoi se pune faina amestcata cu pasta de tomate si mararul si se mai lasa sa dea 2 clocote....
Se pune de seara la inmuit garbanzosul in apa, iar dimineata se pune la fiert in apa cu putina sare, ceapa intreaga si morcovii taiati in 4.
Intre timp se curata cartofii si se toaca (eu nu ii razuiesc ci ii COT cu badidora) nu se storc si se amensteca cu Vegeta naturala, delicatul, usturoiul...
Se curata morcovul si ceapa si se pun sa fiarba în 4 litri de apa cu sare si Vegeta naturala.Apoi curatam cartofi si i taiaem cubulete potrivite nu Mari grijă apoi i pune în APA SA firba cu morcovul si ceapa si taiat.Lasam fiarba ardeiul SA Toate impreuna dupa ingrijire intr-o tigaie...
Se curata ciupercile se spala bine apoi se taie marunt, ceapa la fel se toaca foarte fin si se caleste in putin ulei 2-3 minute apoi se pune 1 lingurita boia dulce si ciupercile marunt taiat, piper sare si se lasa sa fiarba bine pana scade apa (nu mai puneti apa ca lasa ele),
Dupa ce s-au...
Se amesteca bine ouale cu zaharul si faina.
Pe dosul unei tavi se pune cate o lingurita de aluat. De preferat ar fi sa puneti cate 6, nu mai multe o data, caci este greu de lucrat. Se baga tava la cuptor si se coc pana incep sa se rumeneasca pe margini. Se coc repede, aproximativ 8 minute....
Eu pregatesc aluatul in masina de paine, la programul de framantare plus dospire.
Se scoate aluatul pe masa unsa cu putin ulei si se taie forme cu gura unui pahar sau cu alte forme, in functie de preferinta.
Se mai lasa putin pe masa, sa creasca, timp in care punem uleiul la incins. Se...
Se ung 2 feli de paine cu branza Philadelphia dupa care se taie in 3, apoi iar in trei adica trei pe verticala trei pe orizontala si vor iesi 9 cubulete.
Se pune pe fiecare cubulet cate o felie de morcov taiat subtite si crestat taiat in triunghiuri mici (picioarele) dupa care se infinge in...
Pentru frigarui(picio spaniola) se taie salamul subtire cu masina daca aveti daca nu, cu un cutit,ardeiul in triunghi cel rosu si verde,castravetele feli rotunde,cascavalul cubulete mici,rosii cherry intregi, pifteleutele la fel.
Se incepe a se pregati in ordinea in care doriti (nu este o...
Se fierb in apa (3 litri) toate zarzavaturile taiate cubulete mici( ma refer la cele care nu sunt congelate) si conopida buchetele foarte mici cu sare si vegeta apoximativ 20-30 minute. Se pune gelatina , usturoiul si la final patrunjelul verde.
Se pun in castronase mici, se...
Maioneza de post: eu am de facut-o din : 3 linguri de faina cu 1 cana de apa ,2-3 linguri de muştar si putina zeama de lamaie, ulei de masline
Se pune sa fiarba apa cu putina sare si apoi se pune faina desfacuta cu 3 linguri de apa rece. Se amesteca bine pana se face ca o budinca groasa. Se...
Se incalzeste putin apa si apoi se pune zaharul si drojdia, dupa care se pun toate ingredientele in masina de paine si se lasa la framantat si dospit, aproximativ 1 ora.Se scoate aluatul si se modeleaza. Se mai lasa la crescut in tava unsa cu ulei, 15 minute. Se coace la 180 de grade, timp de 30...
Se spala fasolea si se lasa la inmuiat in apa rece de seara pana dimineata, dupa care se arunca apa si se pune la fiert intr-o oala cu apa de 5 litri (am pus eu) , sa dea cateva clocote, apoi arunci apa, nu te baloneaza asa tare.
Separat cureti zarzavaturile, morcovul, patrunjelul radacina,...