Bulion de rosii
In la 9 Sep 2012
Bulion de rosii
Rosiile se spala, se taie in bucati si se dau prin masina de storcit rosii; cojile si semintele ce ies se mai dau o data ca sa nu se iroseasca sucul. Ies cca 12 litri de bulion, se pune la fiert, se adauga sarea si zaharul si se lasa 2-3 ore pana ajunge la consistenta smantanei. Se...
Acadele
In Dulciuri la 7 Dec 2011
Acadele
     Se amesteca toate ingredientele pentru sirop si se pun intr-o oala cu fund dublu la foc mic. Se lasa cam o jumatate de ora, amestecand des, pana se ingroasa usor. Se lasa sa se raceasca.      Pentru acadele e aceeasi miscare: se amesteca toate...
Salata de ardei
In Conserve la 28 Sep 2011
Salata de ardei
Ardeii, gogonelele si gogosarii se spala si se taie fideluta, morcovul se da pe razatoare sau se taie betisoare. Intr-o oala mare se amesteca apa, otetul, zaharul, sarea si se aduce la fierbere. Cand clocoteste se adauga zarzavatul, se aduce iar la fierbere (o sa scada aproape la jumatate),...
Conopida se spala, se rupe in buchetele si se fierbe in apa sarata. Se scurge bine. Se face o maioneza rapida la blender din: ulei, oul intreg, zeama de lamaie, mustar, usturoi, sare, piper si chimen, dupa aceasta reteta minunata: http://www.youtube.com/watch?v=dC4C0JbMeHY Conopida fiarta...
Conopida se rupe in buchetele de 4-5 cm diametru, se fierbe "al dente" in apa sarata. Se scurge bine. Intr-un castron se amesteca faina, amidon, fulgi de cartofi, boia, se adauga oul si apa minerala, se amesteca bine cu un tel pana se dizolva cocoloasele. In alt castron se amesteca...
Sarmalute in foi de stevie
In la 19 Apr 2011
Sarmalute in foi de stevie
     Mararul, patrunjelul, ceapa, se toaca marunt si, impreuna cu orezul, carnea, cimbrul, sarea si piperul, se amesteca bine.      Stevia se opareste in apa cu sare.      Se formeaza sarmalutele si se infasoara in frunzele de...
Chiftelute la cuptor
In la 19 Apr 2011
Chiftelute la cuptor
     Cartoful si morcovul(crude) se dau pe razatoarea mica, se scurg bine se zeama. Usturoiul se zdrobeste, verdeata se taie marunt. Se amesteca toate ingredientele(mai putin pesmetul) si se condimenteaza.      Se formeaza chiftelute(mie mi-au iesit 16),...
     Intr-o tava se pun pulpele, legumele curatate si taiate(mai putin fasolea si ardeiul...le-am avut congelate asa ca le-am pus direct in supa) si se presara condimentele. Se da la cuptor, la foc mic, cam jumatate de ora pana incep sa se rumeneasca usor....
Varza a la Cluj
In la 13 Apr 2011
Varza a la Cluj
Orezul se spala si se pune la fiert cu un praf de sare. Cand este fiert se scurge bine de apa si se amesteca cu o lingurita de coriandru macinat. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in 2-3 linguri de ulei, se presara boia (cam 2 linguri), se adauga ardeiul tocat marunt. Apoi se...
Supa de salata
In la 8 Ian 2011
Supa de salata
  Se pregateste mai intai supa de legume: legumele curatate si taiate in 2 sau 4 bucati se pun la fiert in 3 l de apa cu o lingura cu varf de sare. Se lasa la fiert cam o ora, sau pana se fierb bine legumele. Se strecoara si se pastreaza doar morcovul.   Se face o omleta din 3 oua:...
  Ciupercutele se spala usor, nu se curata de pielita, se taie feliute si se pun deoparte. Ceapa se toaca marunt.   Untul si uleiul cu hribi se pun intr-o cratita neaderenta si cand s-a incins se adauga ceapa, se lasa sa se inmoaie, se pun ciupercile, un praf de sare si se acopera cu...
Tortiglioni cu sos alb
In Paste la 11 Dec 2010
Tortiglioni cu sos alb
   Se pune la fiert o oala mare cu apa (cam 3 litri), cu o lingutita de sare. Cand clocoteste apa se pun pastele, se amesteca usor sa nu se lipeasca si se lasa la fiert 11 minute ca sa iasa al dente. Se varsa intr-o strecuratoare si se pun sub jet de apa rece sa nu se lipeasca intre...
Costite marinate la gratar
In la 9 Dec 2010
Costite marinate la gratar
   Ingredientele de marinata se amesteca bine si cu pasta obtinuta se freaca costitele. Se pun intr-un vas acoperit la frigider si se lasa de pe o zi pe alta.    Cand sunt gata marinate si foamea e mare se pun pe gratar si se lasa la fript.    Se mananca cu...
Snitel de purcel
In la 8 Dec 2010
Snitel de purcel
   Se amesteca ingredientele de marinata. Carnea de porc se taie feliute subtiri si se amesteca bine cu marinata, se pune intr-un vas acoperit la frigider si se lasa de pe o zi pe alta.    Feliile de carne se dau prin faina apoi prin oul batut cu sare si piper si in cele...
Ciorba de purcel
In la 7 Dec 2010
Ciorba de purcel
  Carnea de purcel taiata bucati se pune la fiert cu frunzele de dafin si boabele de ienibahar. Se spumeaza bine si se scot frunzele de dafin si boabele de ienibahar. Se adauga legumele taiate bucatele: morcov, pastarnac, ceapa, celery, mazare, ardei, cartof, usturoi, orezul si se lasa sa...
   Lintea se lasa la inmuiat in apa caldutza - eu am lasat-o 4 ore, se scurge si se pune la fiert in apa multa. Cand da in clocot se ia de pe foc, se scurge apa si se pune iar la fiert cu apa noua (eu am pus zeama in care a fiert ciolanul), cu morcovul, pastarnacul, telina, frunzele de...
Afisate 1 - 16 din 16 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking