Spală carnea de pasăre și pune-o la fiert, într-o oală de 5 l împreună cu 3 l apă.
Din când în când, ia spuma care se formează.
Spală legumele și taie-le...
Se inlatura pielea de pe copanelele de pui, apoi se cresteaza carnea din loc in loc.
Se presara cu sare, piper si boia de ardei dulce si se lasa 6-8 minute la odihnit, acoperite cu o folie...
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul si...
Se curăţă legumele, se taie bucăţi şi se pun la fiert în mai multă apă împreună cu osul de la piept (pentru gust).
Separat se fierb pastele pe jumătate în apă cu sare...
Puiul se spala bine si se lasa deoparte sa se usuce de apa.
Intr-o tigaie punem nautul scurs de zeama, ceapa taiata feliute si putin ulei de masline.
Punem si broccoli spalat si taiat in bucati...
Blat:
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand albusurile sunt batute spuma tare se adauga zaharul pudra. Se adauga cacaua si nuca macinata si amestecam pana cand obtinem un amestec...
- Calim ceapa tocata in untul topit, cu un praf de sare
- Adaugam cartoful si radacina de patrunjel patrunjelul taiate grosier. acoperim cu lichid.
- Lasam la fiert circa 20 minute (sa fie facute...
Se aseaza carnea pe un tocator si se presara sare si piper. Se marunteste piperul Szechuan cu ajutorul unui mojar. Se aseaza cate putin in 2 boluri si restul se presara peste carnea de vita...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi!
Merele se curata de coaja si de cotoare si se taie in doua. Jumatatile de mere se cresteaza de mai multe ori pe lung cu un cutit.
Ouale si zaharul se...
Se freaca drojdia cu zaharul pana cand drojdia devine lichida.
Se adauga laptele cald, faina (treptat, cat cuprinde) si o lingurita de sare si se framanta totul pana cand se obtine un aluat...
Intr-un castron drojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichida.
Apa si sana se incalzesc putin (nu prea mult pentru ca sana se va branzi) si se pun peste drojdie. Se adauga o parte din...
Se cern 200 g faina intr-un castron si se presara cu sare.
Intr-un alt castron se freaca drojdia cu zaharul pana cand drojdia devine lichida, apoi se toarna peste faina. Se adauga iaurtul si...
Pastravii ii curatam de intestine,ii spalam cu apa rece si stergem fiecare bucata cu un prosop de hartie. Adaugam sare .
Pe o farfurie intinsa punem 200 g faina .
Punem tigaia...
Curatam cepele si le taiem in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu 3-4 linguri ulei de masline, sare, piper si foile de dafin. Le calim la foc mic timp de 25-30 de minute pana se inmoaie bine,...
Pt orez : Se caleste ceapa si ardeiul taiate marunt+ orezul in ulei . Se pune apa cat sa acopere . Se aduga mazarea, sarea si turmericul . Se fierbe la foc mic 15 min .
Fileul de pastrav se spala...
Cartofii necuratati de coaja se spala bine, se taie in sferturi, apoi se fierb in apa cu sare 10-12 minute, pana cand sunt frageti, dar isi pastreaza forma. Se scurg si se lasa putin la...
Punem ceapa tocata marunt impreuna cu ciupercile feliate la calit.
Separat prajim carnea de porc, iar dupa ce s-a prajit, o adaugam peste ciuperci, adaugam si ardeiul taiat julien, adaugam 1...
Mixati la bain-marie ouale cu un praf de sare si zaharul, pana se umfla si se albesc, aproximativ 8 minute.
Cerneti deasupra faina, putin cate putin si incorporati cu o spatula.
Tapetati cu...
Pentru început se spală vânăta, se taie coada apoi se feliază și se taie în cubulețe mici. Se presară puțină sare peste ele. Se încinge o cratiță cu 2 linguri de ulei. Se rumenesc cubulețele de vinete. Dacă...