Prajitura Petre Roman
In la 11 Sep 2015
Prajitura Petre Roman
Blat Se bat albusurile spuma si se adauga zaharul si laptele, apoi galbenusurile, faina si nuca.La final adaugam praful de copt si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Crema Galbenusurile cu zaharul, laptele si budinca de vanilie se amesteca si se fierb pana se...
Blat Bati albusurile spuma cu zaharul si cu vanilia, adaugi galbenusurile batute cu ulei, coaja de lamaie,faina si praful de copt.Torni compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cand se raceste il tai in doua. Crema Amesteci faina, zaharul si laptele si le pui la foc...
Blat Mixam albusurile spuma tare cu zaharul ca pentru o bezea, faina cernuta cu praful de copt si nuca macinata se adauga peste bezea, amestecam usor pana se incorporeaza in bezea.Punem la copt pentru 20 de minute. Crema Zaharul il caramelizam la foc mic, cand este lichid il luam de...
Eclere
In la 3 Mar 2014
Eclere
Aluat: se pune apa la fiert, se adauga uleiul si sarea iar la sfarsit, faina cernuta.Se amesteca bine si se da deoparte sa se raceasca la temperatura camerei.Dupa ce s-a racit, se adauga cate un ou pe rand, se amesteca bine si se obtine un aluat moale.Se toarna cu ajutorul unui pos in tava sub...
Amandina
In la 3 Mar 2014
Amandina
Blat : se separa ouale,albusurile se bat spuma tare,galbenusurile se amesteca cu zaharul,zaharul vanilat,uleiul si apa si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul.Peste galbenusurile batute adaugam faina amestecata cu cacao si praful de copt.Compozitia e destul de vartoasa insa va deveni...
Savarine
In la 4 Ian 2014
Savarine
Batem albusurile spuma impreuna cu zaharul, un praf de sare si esenta de rom, apoi adaugam galbenusurile, pesmetul si faina. Amestecam cu grija cu o lingura de lemn. Ungem cu ulei formele de brioase si umplem formele. Dam savarinele la cuptor pt aproximativ 20 de minute, nu deschidem sub nici...
Turta de casa
In la 2 Ian 2014
Turta de casa
Malaiul,faina,zaharul.praful de copt si sarea se amesteca impreuna.Se adauga treptat apa si se amesteca sa nu se faca cocoloase.Ungem o tava cu ulei(eu fac in tava de cozonac) si tapetam cu faina,se coace la foc potrivit.Se serveste in loc de paine langa sarmale sau langa ce doriti. Pofta...
Tort Diplomat
In la 1 Ian 2014
Tort Diplomat
Se pune laptele intr-o cratita impreuna cu ouale si zaharul si se amesteca bine. Dupa ce sunt amestecate bine le punem la foc pe bain-marie amestecand incontinuu pana se face ca o smantana.O luam de pe foc si o lasam sa se raceasca putin,intre timp batem frisca(cele 600 de g),dupa ce am...
Faci o maia din putin lapte caldut, faina si 50 g drojdie si o lasi sa creasca acoperita.Pui intr-un lighean faina de calitate foarte buna, cernuta.Amesteci laptele caldut cu coaja de lamaie, 250 g zahar si zaharul vanilat, apoi il torni treptat peste faina din lighean, framantand cu mana pana se...
Se decongeleaza aluatul cu cateva ore inainte de preparare.Se rade branza peste care adaugam zaharul si zaharul vaniliat.Se taie aluatul in patratele de dimensiunea dorita si se pune pe fiecare patratel o lingura de branza si stafide si se impacheteaza.Se repeta operatiunea si se aseaza pateurile...
Prajitura in trei culori
In la 13 Mai 2013
Prajitura in trei culori
Preparare :Faci doua checuri,unul alb din 3 oua,3 linguri zahar,3 linguri faina,1/2 praf de copt si unul maro din restul ingredientelor.Le coci in cuptorul incins, la foc potrivit. Crema: Curati lamaile de coaja, le tai felii, le pui in doua vase separate si alegi samburii.Dai rahatul prin...
Tort cu nutella
In la 9 Apr 2013
Tort cu nutella
Blat Se separa albusurile de galbenusuri,se bat albusurile spuma tare cu 250 g zahar.Se bat galbenusurile cu 3 linguri de ulei,se adauga esenta de rom cu zaharul vanilat si se dizolva praful de copt in zeama de lamaie.Se adauga faina si se amesteca pana devine cremoasa ca o smantana.Intr-o...
Prajitura cu biscuiti
In la 18 Iun 2012
Prajitura cu biscuiti
Mixezi galbenusurile impreuna cu 10 linguri zahar si 1 cana cu lapte rece, pana se dizolva zaharul.Adaugi faina si amesteci pana omogenizezi compozitia. Incalzesti restul de lapte, iar dupa primul clocot, reduci intensitatea focului si torni treptat compozitia cu faina.Fierbi crema la foc mic,...
Afisate 1 - 13 din 13 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking