Ingrediente
- 2 kg de ardei rosu dulce
- 3-4 ardei iuti
- 250 gr de usutroi
- O legatura de orégano ( leustean cu busuioc) verde, proaspat
- 200 ml de otet de vin sau de masa
- 1-2 lingurite de sare
Mod de preparare
Ardeii si buruienele se spala , se se curata de codite .. Usturoiul se curata pe coaja. Totul se da prin masina de tocat . Se toaca a 2 a oara , pentru a primi o masa foarte fina. Se adauga sarea si otetul . Totul se amesteca foarte bine si se pune intr-um vas mai larg la gura, de sticla. Se acopera cu un tifon , si se lasa pe masa pe perioada de aproxomativ o saptamaina. In aceasta perioada continutul vasului va fierbe, se va umfla, va scadea . Din cand in cand , amestecati in el. Cand se va termina procesul de fermentare, si nu se va mai ridica , atunci se toarna prin sticle, sau borcane mai mici , si se inchide cu capacele. Se pastreaza la camara, sau in beci.
Atentie: in dependenta de gustul iute, care preferati s mancati in casa, veti adauga 2 sau mai multi ardei iuti. Insa sa stiti , ca mai putin de 2 ardei iuti mici nu se adauga. Atunci nu se va pastra la camara fara sterilizare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Adjica picanta (3)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|