Adjica picanta (3)

Postat de anisoara in Conserve
16 Sep 2010 | 25900 vizualizari
Adjica picanta (3)

Aceasta adjica se prepara prin fermentare , fara metoda de sterilizare .

Ingrediente

  • 2 kg de ardei rosu dulce
  • 3-4 ardei iuti
  • 250 gr de usutroi
  • O legatura de orégano ( leustean cu busuioc) verde, proaspat
  • 200 ml de otet de vin sau de masa
  • 1-2  lingurite de sare

Mod de preparare

Ardeii si buruienele se spala , se  se curata de codite .. Usturoiul  se curata pe coaja. Totul se da prin masina de tocat . Se toaca a 2 a oara , pentru a primi o masa foarte fina. Se adauga sarea si otetul . Totul se amesteca foarte bine si se pune intr-um vas mai larg la gura,   de sticla.   Se acopera cu un tifon , si se lasa pe masa pe perioada de aproxomativ o saptamaina. In aceasta  perioada continutul vasului va fierbe, se va umfla, va scadea . Din cand in cand , amestecati in el. Cand se va termina procesul de fermentare, si nu se va mai ridica , atunci se toarna prin sticle, sau borcane mai mici , si se inchide cu capacele. Se pastreaza la camara, sau in beci.

Atentie: in dependenta  de gustul iute, care  preferati s mancati  in casa, veti adauga 2 sau mai multi ardei iuti. Insa sa stiti , ca mai putin de 2 ardei iuti mici nu  se adauga. Atunci nu  se va pastra la camara fara sterilizare. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Adjica picanta (3)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocana de legume pentru iarna

Postat de rocsi_1612

Tocana de legume pentru iarna

Mai intai de toate pregatiti legumele. Intr-o cratita puneti apa si o transferati pe foc. Cand clocoteste, dati drumul rosiilor spalate si le opariti 5 minute. Le scoateti cu o paleta...

Citeste continuarea

Nectar din capsuni cu menta si lamaie

Postat de Ina

Nectar din capsuni cu menta si lamaie

Am spalat capsunile si le-am indepartat coditele. Intr-o oala incapatoare am pus capsunile curatate impreuna cu frunzele de menta. Am stors lamaia peste capsuni si am pus apa rece sa acopere...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.09.2010, 11:34
Interesanta metoda, n-am mai conservat asa niciodata!
la 16.09.2010, 18:04
Anisoara ai facut o bunatate...am si uitat de cand nu am mai mancat asa ceva..... cred ca de ani buni
la 16.09.2010, 18:21
avem ce invata de la tine
la 16.09.2010, 20:14
excelent..............
la 16.09.2010, 21:52
Corina , metoda este interesanta, so foarte gustoasa. Intreaba pè Luminita - ea iti va confirma Se prepara destul de repede , si poti sa faci acum pentru mancare Numai ca adjica se mananca rece cu carne sau peste

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking