Adjica picanta (3)

Postat de anisoara in Conserve
16 Sep 2010 | 25910 vizualizari
Adjica picanta (3)

Aceasta adjica se prepara prin fermentare , fara metoda de sterilizare .

Ingrediente

  • 2 kg de ardei rosu dulce
  • 3-4 ardei iuti
  • 250 gr de usutroi
  • O legatura de orégano ( leustean cu busuioc) verde, proaspat
  • 200 ml de otet de vin sau de masa
  • 1-2  lingurite de sare

Mod de preparare

Ardeii si buruienele se spala , se  se curata de codite .. Usturoiul  se curata pe coaja. Totul se da prin masina de tocat . Se toaca a 2 a oara , pentru a primi o masa foarte fina. Se adauga sarea si otetul . Totul se amesteca foarte bine si se pune intr-um vas mai larg la gura,   de sticla.   Se acopera cu un tifon , si se lasa pe masa pe perioada de aproxomativ o saptamaina. In aceasta  perioada continutul vasului va fierbe, se va umfla, va scadea . Din cand in cand , amestecati in el. Cand se va termina procesul de fermentare, si nu se va mai ridica , atunci se toarna prin sticle, sau borcane mai mici , si se inchide cu capacele. Se pastreaza la camara, sau in beci.

Atentie: in dependenta  de gustul iute, care  preferati s mancati  in casa, veti adauga 2 sau mai multi ardei iuti. Insa sa stiti , ca mai putin de 2 ardei iuti mici nu  se adauga. Atunci nu  se va pastra la camara fara sterilizare. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Adjica picanta (3)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata de legume pentru iarna

Postat de gicuta69

Salata de legume pentru iarna

Conopida o desfacem buchetele mici , o lasam jumatate de ora in apa rece apoi o punem intr-o strecuratoare la scurs. Spalam si curatam gogosarii de cotoare si seminte si ii taiem fideluta....

Citeste continuarea

Ardei roundel-mar marinati

Postat de mihaelar63

Ardei roundel-mar marinati

Gogosarii roundel se curata de codite si se incresteaza in patru pentru a intra marinada mai usor in interiorul lor. Gogosarul rosu l-am curatat de seminte si l-am  taiat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.09.2010, 11:34
Interesanta metoda, n-am mai conservat asa niciodata!
la 16.09.2010, 18:04
Anisoara ai facut o bunatate...am si uitat de cand nu am mai mancat asa ceva..... cred ca de ani buni
la 16.09.2010, 18:21
avem ce invata de la tine
la 16.09.2010, 20:14
excelent..............
la 16.09.2010, 21:52
Corina , metoda este interesanta, so foarte gustoasa. Intreaba pè Luminita - ea iti va confirma Se prepara destul de repede , si poti sa faci acum pentru mancare Numai ca adjica se mananca rece cu carne sau peste

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking