Alba ca Zapada fina

Postat de dobrezaira in Prajituri
30 Oct 2012 | 16111 vizualizari
Alba ca Zapada fina

Eu am mai multe retete de alba ca zapada, insa aceasta mi se pare cea mai fina, inchipuiti-va ca s-a mancat toata tava dupa o cina la care am fost 4 adulti si 4 copii ( si acesti copii trebuie sa spun ca sunt innebuniti dupa prajiturile cu ciocolata).

Ingrediente

  • Foi:
  • 1 ou
  • 100 gr zahar
  • 70 gr unt
  • 1 lingurita bicaronat de amoniu
  • 50 gr lapte
  • 250 gr gaina
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 250 gr zahar
  • 2 linguri cu varf faina
  • zahar vanilat
  • 250 gr. unt

Mod de preparare

Pentru foi amestecam toate ingredientele intr-un castron ( amoniacul l-am stins intr-o lingura de otet) si framantam pana se incorporeaza toata faina si rezulta o coca buna de intins. Facem 4 foi pe care le coacem pe dosul tavii (28x20 cm).

Crema: Se pune pe foc laptele cu zaharul si faina, se tine pana se ingroasa, devenind o ciulama. Se da la rece. Untul se freaca cu o lingura de lemn sau mixer si incorporam cu lingura din ciulamaua rece. Adaugam zaharul vanilat.

Punem intr-o tava o foaie, apoi crema, iar foaie si asa mai departe pana terminam toate foile, ungem cu crema si ultima foaie si presaram nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca Zapada fina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura rasturnata cu branza si dovleac

Postat de sufletista

Desert prajitura rasturnata cu branza si dovleac

Dovleacul curata de coaja il dam prin razatoare, il calim cu zaharul si condimente dupa gust. Branza o amestecam cu ingredientele, daca este prea uscata se mai adauga 1 lingura de smantana sau...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu iaurt si lamaie

Postat de eumimi

Desert prajitura cu iaurt si lamaie

Mixam ouale impreuna cu zaharul timp de 3-4 minute. Adaugam uleiul, apoi iaurtul si mixam bine dupa fiecare. Se foloseste ca unitate de masura aceeasi cana pentru toate ingredientele....

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.10.2012, 10:19
De zăpadă prin curte nu-mi este dor, dar în farfurie n-aş zice ba la câteva straturi
la 30.10.2012, 10:25
Padre,ai "lopata" cu bucurie asa zapada ))
la 30.10.2012, 10:25
Buna prajiturica
inca n-am ajuns s-o fac
la 30.10.2012, 10:28
Dia, şi cu mâna aş face pârtie
la 30.10.2012, 10:29
eu am deja anvelopele de iarna,asa ca pot "naviga" linistita prin tava

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking