Ingrediente
- Foi:
- 1 ou
- 100 gr zahar
- 70 gr unt
- 1 lingurita bicaronat de amoniu
- 50 gr lapte
- 250 gr gaina
- Crema:
- 500 ml lapte
- 250 gr zahar
- 2 linguri cu varf faina
- zahar vanilat
- 250 gr. unt
Mod de preparare
Pentru foi amestecam toate ingredientele intr-un castron ( amoniacul l-am stins intr-o lingura de otet) si framantam pana se incorporeaza toata faina si rezulta o coca buna de intins. Facem 4 foi pe care le coacem pe dosul tavii (28x20 cm).
Crema: Se pune pe foc laptele cu zaharul si faina, se tine pana se ingroasa, devenind o ciulama. Se da la rece. Untul se freaca cu o lingura de lemn sau mixer si incorporam cu lingura din ciulamaua rece. Adaugam zaharul vanilat.
Punem intr-o tava o foaie, apoi crema, iar foaie si asa mai departe pana terminam toate foile, ungem cu crema si ultima foaie si presaram nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca Zapada fina" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|