Prajitura cu banane, ananas si nuca de cocos
Postat de Oana
Maruntiti biscuitii cu ajutorul unui robot de bucatarie Intr-un bol amestecati biscuitii cu untul topit, scortisoara si cacao si rasturnati compozitia intr-o...
Citeste continuareaAici voi descrie reteta de baza a aluatului dospit (semidulce). Nu este aluat de cozonaci. Este un aluat pentru placinte cu umplutura dulce, si sarata, pentru invartite cu diferite umpluturi din fructe sau de branza. Deoarece aluatul dupa coacere iese foarte fraged si pufos, semidulce si umed la gust, cu o aroma de vanilie , nu il recomand pentru copturi impletite, colaci facuti ,diferite forme - FARA UMPLUTURA. Gustul lui adevarat se simte , impreuna cu umplutura pe care v-ati dorit-o, deoarece acest aluat atenueaza gustul de umplutura, pentru ca este foarte fraged si pufos, foarte usurel la gust , cu mult aer. Nu gasesc cuvinte pentru a explica acest gust placut. Este aluatul , care l-am mostenit de la bunica. In baza lui, voi expune multe retete de preparare cu acest aluat. Prinicipalul , sa va imprieteniti cu el.
Ingrediente
Mod de preparareFaina se cerne . Laptele se incalzeste putin intr-un vas de sticla sau ceramica ,si se amesteca cu drojdia si o lingura de zahar. Se inveleste cu un prosop curat de bumbac sau de in , si se lasa sa se ridice, ca o cusma in decurs de 10-15 minute.Promit sa pun poza in 1-2 zile , sa vedeti real- deoarece nu am reusit s-o fac. Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat fraged dospit. Reteta pas cu pas" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
|
Postat de Oana
Maruntiti biscuitii cu ajutorul unui robot de bucatarie Intr-un bol amestecati biscuitii cu untul topit, scortisoara si cacao si rasturnati compozitia intr-o...
Citeste continuareaPostat de panacris
Tiramisu reţetă originală Din cele 100 g de cafea boabe, se păstrează cca. 5-6 boabe ptr decor, apoi restul se macină fin. Se face o cafea tare pentru însiroparea...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|