Ingrediente
- pt blat:
- 6 oua
- 100 g zahar
- 30 ml ulei
- 5 lg cacao
- 1 plic praf de copt
- esenta de rom
- cam 2 cani faina(depinde de calitatea fainii)
- pt crema:
- 500 g unt
- 200 g zahar pudra
- 3 lg cacao
- esenta rom
- 1 galbenus
- 1 plic 3 in 1
- pt sirop:
- 100 g zahar
- 150 ml apa
- 1 plic capucino
- esenta de rom
- pt glazura:
- 200 g ciocolata de menaj neagra
- 100 ml frisca lichida
Mod de preparare
Blatul: se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si zaharul. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul ca la maioneza, se adauga esenta de rom. Se toarna peste albusuri si se amesteca usor. Se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt si se omogenizeaza cu miscari de jos in sus. Se toarna amestecul in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit circa 25 minute.
Crema: se amesteca bine untul cu 180 g zahar. Intre timp galbenusul se freaca cu 20 g zahar si se pune pe baie de abur pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit se adauga peste unt. Se adauga si cacao si esenta de rom. Va iesi o crema fina si delicioasa.
Pt sirop: se pune apa la foc cu zaharul pana se topeste complet. Se pune plicul de capucino si esenta de rom. Se da deoparte.
Pt glazura: se topeste ciocolata pe baie de aburi si se amesteca cu frisca lichida.
Dupa ce s-a copt blatul se insiropeaza prima foaie apoi se umple cu crema de unt. Se pune cealalta foaie si se insiropeaza si ea, apoi deasupra se pune glazura si se da la rece.
Se decoreaza dupa placul fiecaruia. Se serveste cu muuult drag :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|