Amandine

Postat de AnyCostescu in Prajituri
15 Oct 2012 | 6166 vizualizari
Amandine

saptamana trecuta numai de amandine am auzit...si eu cum sunt o innebunita a dulciurilor cu crema si ciocolata am zis hai sa fac si eu azi...reteta o am scrisa intr-un caiet ..nu am nici cea mai mica idee de unde o am...daca e a cuiva de pe site imi pare rau...oricum am adaugat ceva modificari ca sa fie crema din belsug :D

Ingrediente

  • pt blat:
  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 30 ml ulei
  • 5 lg cacao
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de rom
  • cam 2 cani faina(depinde de calitatea fainii)
  • pt crema:
  • 500 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 3 lg cacao
  • esenta rom
  • 1 galbenus
  • 1 plic 3 in 1
  • pt sirop:
  • 100 g zahar
  • 150 ml apa
  • 1 plic capucino
  • esenta de rom
  • pt glazura:
  • 200 g ciocolata de menaj neagra
  • 100 ml frisca lichida

Mod de preparare

Blatul: se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si zaharul. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul ca la maioneza, se adauga esenta de rom. Se toarna peste albusuri si se amesteca usor. Se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt si se omogenizeaza cu miscari de jos in sus. Se toarna amestecul in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit circa 25 minute.

Crema: se amesteca bine untul cu 180 g zahar. Intre timp galbenusul se freaca cu 20 g zahar si se pune pe baie de abur pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit se adauga peste unt. Se adauga si cacao si esenta de rom. Va iesi o crema fina si delicioasa.

Pt sirop: se pune apa la foc cu zaharul pana se topeste complet. Se pune plicul de capucino si esenta de rom. Se da deoparte.

Pt glazura: se topeste ciocolata pe baie de aburi si se amesteca cu frisca lichida.

Dupa ce s-a copt blatul se insiropeaza prima foaie apoi se umple cu crema de unt. Se pune cealalta foaie si se insiropeaza si ea, apoi deasupra se pune glazura si se da la rece.

Se decoreaza dupa placul fiecaruia. Se serveste cu muuult drag :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert miniamandine

Postat de Constelatialeu

Desert miniamandine

Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. Galbenusurile le amestecam cu esenta de vanilie si apoi le incorporam in bezea, cu...

Citeste continuarea

Desert Amandina by Gaby

Postat de Constelatialeu

Desert Amandina by Gaby

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare apoi se adauga cele 4 linguri de zahar si se mixeaza bine. Se pune la caramelizat cele 9 linguri de zahar, cand capata culoarea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.10.2012, 20:19
Iau si eu una
la 15.10.2012, 20:21
prajitura mea de suflet
la 15.10.2012, 20:29
o bunatate
la 15.10.2012, 20:39
la 15.10.2012, 20:47
mama m-ai dat pe spate

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking