Amandine

Postat de dariadeea in Prajituri
4 Iun 2013 | 8798 vizualizari
Amandine

Ingrediente

pentru blat:

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 8 linguri faina
  • 20 g cacao
  • 30 ml ulei
  • 30 ml apa
  • 1 praf de copt

pentru sirop:

  • 400 ml apa
  • 1 plic ciocolata calda
  • 200 g zahar
  • 1 sticluta esenta de rom

pentru crema:

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • un pachet de unt
  • 3 linguri cacao

pentru glazura:

  • 160 g ciocolata
  • 100 ml frisca

Mod de preparare

Mai intai am pregatit blatul:am separat albusurile de galbenusuri,am batut albusurile spuma tare cu un praf de sare,apoi am adaugat zaharul,apa si galbenusurile frecate cu ulei.Am amestecat cu o lingura de lemn de jos in sus,apoi am adaugat cate o lingura de faina pe care am amestecat-o cu cacao si praful de copt.Dupa ce s-a omogenizat am turnat compozitia intr-o tava tapetata cu hartie si am dat la cuptor 30 min(verificati cu o scobitoare daca este gata).Am lasat blatul la racit si l-am taiat in doua (sa iasa 2 foi).

Pentru crema am pus ouale zi zaharul la baie de aburi si am amestecat pana am obtinut o smantana ,nu foarte groasa ,dupa care am pus cacao si am mai lasat 2 min.Dupa ce s-a racorit am  adaugat untul ,am  amestecat bine pana la omogenizare.

Pentru sirop am amestecat toate ingredientele intr-o craticioara(mai putin esenta) si am pus la foc,am lasat sa clocoteasca 5 min dupa care am pus esenta si am lasat la racit.

Prima foaie de blat am insiropat-o,am pus crema si apoi am pus cea de-a 2 foaie pe care am insiropat-o.

Pentru glazura am pus frisca lichida la incalzit un pic.Ciocolata am rupt-o bucati iar apoi am adaugat frisca si am amestecat pana s-a topit ciocolata,apoi am turnat peste prajitura.Am lasat la rece cam 2 ore,dupa care am portionat si am pus un mot de frisca deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Retete similare

Desert miniamandine

Postat de Constelatialeu

Desert miniamandine

Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. Galbenusurile le amestecam cu esenta de vanilie si apoi le incorporam in bezea, cu...

Citeste continuarea

Desert Amandina by Gaby

Postat de Constelatialeu

Desert Amandina by Gaby

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare apoi se adauga cele 4 linguri de zahar si se mixeaza bine. Se pune la caramelizat cele 9 linguri de zahar, cand capata culoarea...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 04.06.2013, 14:36
Delicioase!
la 04.06.2013, 16:41
Una din preferatele mele!!
la 04.06.2013, 16:51
Foarte bune!
la 04.06.2013, 19:02
Yamiii
la 04.06.2013, 22:29
Priji preferata!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking