Ingrediente
pentru blat:
- 6 oua
- 200 g zahar
- 8 linguri faina
- 20 g cacao
- 30 ml ulei
- 30 ml apa
- 1 praf de copt
pentru sirop:
- 400 ml apa
- 1 plic ciocolata calda
- 200 g zahar
- 1 sticluta esenta de rom
pentru crema:
- 3 oua
- 150 g zahar
- un pachet de unt
- 3 linguri cacao
pentru glazura:
- 160 g ciocolata
- 100 ml frisca
Mod de preparare
Mai intai am pregatit blatul:am separat albusurile de galbenusuri,am batut albusurile spuma tare cu un praf de sare,apoi am adaugat zaharul,apa si galbenusurile frecate cu ulei.Am amestecat cu o lingura de lemn de jos in sus,apoi am adaugat cate o lingura de faina pe care am amestecat-o cu cacao si praful de copt.Dupa ce s-a omogenizat am turnat compozitia intr-o tava tapetata cu hartie si am dat la cuptor 30 min(verificati cu o scobitoare daca este gata).Am lasat blatul la racit si l-am taiat in doua (sa iasa 2 foi).
Pentru crema am pus ouale zi zaharul la baie de aburi si am amestecat pana am obtinut o smantana ,nu foarte groasa ,dupa care am pus cacao si am mai lasat 2 min.Dupa ce s-a racorit am adaugat untul ,am amestecat bine pana la omogenizare.
Pentru sirop am amestecat toate ingredientele intr-o craticioara(mai putin esenta) si am pus la foc,am lasat sa clocoteasca 5 min dupa care am pus esenta si am lasat la racit.
Prima foaie de blat am insiropat-o,am pus crema si apoi am pus cea de-a 2 foaie pe care am insiropat-o.
Pentru glazura am pus frisca lichida la incalzit un pic.Ciocolata am rupt-o bucati iar apoi am adaugat frisca si am amestecat pana s-a topit ciocolata,apoi am turnat peste prajitura.Am lasat la rece cam 2 ore,dupa care am portionat si am pus un mot de frisca deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|