Ingrediente
BLAT
- 6 oua
- 200 g zahar
- 30 ml apa
- 30 ml ulei
- 20 g cacao
- 8 linguri faina
- inca 3 albusuri de la crema
CREMA
- 3 galbenusuri
- 150 g zahar farin
- 1pachet margarina rama
- 3 linguri cacao
SIROP
- 300 ml apa
- 200 g zahar
- 2 plicuri cappucino ciocolata
GLAZURA
- 3 linguri zahar
- 2 linguri cacao
- 2 linguri apa
- 50 g unt
- frisca pentru ornat
Mod de preparare
BLATUL:
Galbenusurile se freaca cu uleiul ca la maioneza,se adauga cacaoa si faina.Separat albusurile se bat spuma cu zaharul si apa apoi se amesteca cu galbenusurile.Se toarna in tava bine unsa,se baga la cuptor iar cand trece testul scobitorii este gata si se lasa la rece
CREMA:
Se freaca margarina cu zaharul pana se topeste,se adauga galbenusurile si cacaua.
SIROP:
Apa cu zaharul se pun pe foc sa dea in clocot,se adauga cappucino si se mai fierbe un pic.
GLAZURA:
Apa cu zaharu si cacaoa se fierb,cand au dat in clocot se adauga untul
Blatul rece se siropeaza se intinde crema apoi glazura cat este calduta,se taie in patrate si se orneaza cu frisca
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine friscoase" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|