Amandine friscoase

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
20 Ian 2013 | 7307 vizualizari
Amandine friscoase

Niste amandine pe care le-am ornat cu frisca...

Ingrediente

BLAT

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 20 g cacao
  • 8 linguri faina
  • inca 3 albusuri de la crema

CREMA

  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar farin
  • 1pachet margarina rama
  • 3 linguri cacao

SIROP

  • 300 ml apa
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri cappucino ciocolata

GLAZURA

  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri apa
  • 50 g unt
  • frisca pentru ornat

Mod de preparare

BLATUL:

Galbenusurile se freaca cu uleiul ca la maioneza,se adauga cacaoa si faina.Separat albusurile se bat spuma cu zaharul si apa apoi se amesteca cu galbenusurile.Se toarna in tava bine unsa,se baga la cuptor iar cand trece testul scobitorii este gata si se lasa la rece

CREMA:
Se freaca margarina cu zaharul pana se topeste,se adauga galbenusurile si cacaua.

SIROP:
Apa cu zaharul se pun pe foc sa dea in clocot,se adauga cappucino si se mai fierbe un pic.

GLAZURA:
Apa cu zaharu si cacaoa se fierb,cand au dat in clocot se adauga untul

Blatul rece se siropeaza se intinde crema apoi glazura cat este calduta,se taie in patrate si se orneaza cu frisca

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine friscoase" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert rulouri cu nuca

Postat de rocsi_1612

Desert rulouri cu nuca

Aluatul: Laptele il incalziti pana devine caldut, untul il topiti. Drojdia o frecati cu o lingurita de zahar pana se dizolva. Cerneti faina intr-un bol. Adaugati zaharul, sarea, vanilia, coaja...

Citeste continuarea

Cozonac spirala cu nuca

Postat de timea

Cozonac spirala cu nuca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar.  Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.01.2013, 21:43
buuuune
la 20.01.2013, 21:45
la 20.01.2013, 21:45
Leoaico,nu ma lasi sa plec la somn
la 20.01.2013, 21:46
la 20.01.2013, 21:47
vai, preferatele mele!!!!!!!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking