"Amintiri din copilarie" - Aperitive cu aroma de aniversare

Postat de klausenburger in Aperitive / Garnituri
10 Aug 2009 | 15281 vizualizari
"Amintiri din copilarie" - Aperitive cu aroma de aniversare

Cine n-a trait macar o data pe pielea lui zicala: "ai grija ce-ti doresti pentru ca s-ar putea sa ti se implineasca", nu stie cum e sa tresari undeva in sufletul tau la intalnirea cu maria-sa Viata. Ca Ea, Viata ne asculta, se joaca, uneori ne trage de urechi, alteori picura dorinte implinite e o chestiune deja dovedita. Si cine n-a fost macar o data in viata lui mare actor in jocul Ei? Intr-o zi am intalnit tragedia si intr-o alta zi mi-am dorit senin ca locul acela dureros din sufletul si viata mea sa fie umplut. Intr-o buna zi, cand deja uitasem ce mi-am dorit, viata a zambit, s-a jucat un pic si am primit ce-am cerut intr-un mod mai putin asteptat. Atat de putin asteptat ca si acum, dupa aproape 10 ani de la acel moment ma minunez de creativitatea ei, a Vietii. Si cum orice aniversare se lasa cu tort si mancare, iata aici un platou numai bun de pus pe masa.

Ingrediente

  • 18 rosii cherry
  • Salata de vinete
  • 200 gr salam uscat si condimentat
  • 200 gr carnaciori de bere
  • 12 panini "on the go" sai chifle
  • 100 gr pepene galben
  • 5 ardei copti si marinati
  • 100 gr branza telemea sau Feta
  • patrunjel verde maruntit, boia, mac

Mod de preparare

  1. Preparati panini "on the go" dupa reteta din Bucataras.ro, sau cumparati chifle gata facute, cu conditia sa aiba dimensiuni medii si sectionati-le la jumatate, fara a desprinde cele doua bucati de chifla;
  2. crapati fiecare carnacior de bere in patru la fiecare capat si puneti-i la microunde pentru 5 minunte, la putere maxima, sau prajiti-i intr-o tigaie cu putin ulei si apa (sunt gata atunci cand capetele crestate se deschid ca intr-o forma de floare);
  3. coaceti 5 ardei, curatati-i de pielite si marinati-i intr-o vinegreta de sare, ulei, zahar si otet, dupa gust; rupeti fasii din ardeii copti si asezat-i in interiorul chiflelor
  4. taiati branza in cubulete si tavaliti cubuletele prin boia, mac, verdeata si infgeti-le alaturi de o maslina in chifla umpluta cu ardeiul copt;
  5. spalati rosioarele Cherry si taiati-le un capacel, fara a-l desprinde de rosie; goliti-le de continut si umpleti cu salata de vinete;
  6. pe platou asezati chiflele umplute, un rand de carnaciorii de bere, un rand de feliute de salam picant peste care asezati bucatele de pepene galben, un rand de rosioare umplute intre felii de salam picat si terminati cu un nou rand de chifle umplute; presarati masline printre bunatatile de pe platou.
Daca ti-a placut reteta noastra ""Amintiri din copilarie" - Aperitive cu aroma de aniversare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv rapid

Postat de Adrian2016

Aperitiv rapid

      Fiecare felie de franzela am uns-o pe o parte cu unt si am asezat-o pe hartia de copt cu care am tapetat tava cuptorului.Deasupra am uns felia de paine cu crema de...

Citeste continuarea

Aperitiv briose sarate cu sunca si ardei

Postat de Corina33

Aperitiv briose sarate cu sunca si ardei

Galbenusurile se separa de albusuri, apoi se amesteca cu uleiul si laptele. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. In compozitia de galbenusuri se adauga faina amestecata cu praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.08.2009, 07:56
la 11.08.2009, 09:32
e chiar bun aperitivul asta Bucataras... hai la o portzie ... mai ales panini cu ardei copt si branzica si salamul uscat cu pepene galben... :P
la 11.08.2009, 09:57
Ce frumos ai scris la inceput....esti priceputa , zau !
Si papica....e dimineata, si totusi mor de foame cand am citit ce bunatati ai facut !!!

Sa mai scri asa de frumos...
la 11.08.2009, 10:45
sar'mana Bucataras scrisul e un dar pe care Viata mi l-a facut. e o bucurie pentru mine, o bucurie pe care sper sa reusesc s-o impartasesc bine.

hehe... carnaciorii ar merge bine acum cu o berica rece, mmm?
la 11.08.2009, 10:45
sar'mana Bucataras scrisul e un dar pe care Viata mi l-a facut. e o bucurie pentru mine, o bucurie pe care sper sa reusesc s-o impartasesc bine.

hehe... carnaciorii ar merge bine acum cu o berica rece, mmm?

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking