Baba al rhum by Adi

Postat de adriana65 in Prajituri
11 Iun 2009 | 8633 vizualizari
Baba al rhum by Adi

Trebuie sa recunosc ca sunt o mare pofticioasa. De cum am vazut prajiturile Baba al rhum pe blogul lui Laura mi-a stat gandul numai la ele. M-am hotarat sa le prepar si eu. Am folosit alte forme decat cele originale pentru prepararea acestei prajituri, dar eu cred ca gustul a fost acelasi.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 4 baba:
  •  150 g faina
  • 2 oua intregi
  •  1 galbenus
  •  110 ml ulei
  •  1 lingurita zahar
  • 75 g drojdie uscata
  • Ingrediente sirop: 
  • 300 ml apa
  • 250 g zahar
  • rom

Mod de preparare

Se mixeaza uleiul cu zaharul, dupa care se adauga cele 2 oua pe rand si galbenusul. Se mixeaza foarte bine. Faina se amesteca cu drojdia si se adauga treptat la compozitia de oua. Obtinem un aluat lipicios si foarte moale.
Aluatul l-am impartit in patru parti, aproape egale si, cu mana unsa cu ulei, am format bilute pe care le-am pus in formele unse cu ulei si tapetate cu faina. Le-am lasat sa creasca, apoi le-am bagat la cuptor la copt.
Dupa ce s-au copt, am lasat prajiturile sa se racoreasca apoi le-am scos foarte usor din forme.
In timp ce prajiturile erau la copt am preparat siropul. Am fiert apa cu zaharul aproximativ 15 minute, am stins focul si am adaugat romul. Am lasat siropul sa se racoreasca, nu sa se raceasca complet, am bagat toate prajiturile in sirop, iar  din cand in cand le-am intors pe toate partile pentru ca acestea sa absoarba tot siropul.
Cand baba au absorbit aproape tot siropul, le-am taiat pe jumatate si le-am umplut cu frisca si dulceata din capsuni .
Daca ti-a placut reteta noastra "Baba al rhum by Adi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu prune, nuci si branza de vaci in aluat

Postat de simona72

Prajitura cu prune, nuci si branza de vaci in aluat

Aluatul se face extrem de rapid, iar pentru asta trebuie sa folositi robotul de bucatarie... In vasul robotului puneti branza, oul, indulcitorul, laptele, uleiul, esenta de rom. Pornim robotul...

Citeste continuarea

Desert prajitura rasturnata cu mere si budinca

Postat de gicuta69

Desert prajitura rasturnata cu mere si budinca

Umplutura : Curatam merele de coaja si seminte si le dam pe razatoarea mare. Le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat si scortisoara si le punem intr-o tava ( 23x32 cm) tapetata cu hartie de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.06.2009, 10:21
E clar ca trebuie sa-mi dotez bucataria cu astfel de forme
la 12.06.2009, 16:02
F. bune trebuie sa fie!!!
la 12.06.2009, 16:36
5 furculite cred ca sunt nemaipomenite
la 02.02.2011, 17:19

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking