Ingrediente
- 1 kg rasol de vita
- taietei de casa (uscati)
- 1 l bors de putina
- 5-6 litri de apa
- o bucata mica de radacina telina
- o bucata de radacina patrunjel
- doua bucati de pastarnac
- doi morcovi mari
- doi cartofi potriviti
- un dovlecel mic
- 3-4 cepe uscate
- un ardei gras verde
- un ardei gras/capia rosu
- cateva rosii de gradina
- 2-3 foi de dafin
- o ramurica de cimbru uscat
- o crenguta de busuioc verde
- condimente dupa gust: sare, piper si pudra de ardei iute (chilli)
- verdeturi proaspete: patrunjel, leustean, telina
- optional pentru servire: ardei iute si smantana
Mod de preparare
Taiem carnea in cubulete potrivite, o spalam in multa apa rece si apoi o punem la fiert in cei 5-6 litri de apa, la foc potrivit. Periodic adunam spuma formata.
Curatam legumele si le taiem marunt sau in cuburi/rondele.
Rosiile le decojim si le zdrobim sau le trecem prin razatoare.
Adaugam legumele peste carnea bine patrunsa si le fierbem impreuna pentru 20 de minute aproximativ (sau atat cat cartofii sa fie moi/fierti bine).
Coloram cu rosiile zdrobite (daca mai este necesar se poate adauga o lingurita de bulion), acrim cu bors si condimentam dupa gust cu sare, piper si chilli.
Cand ciorba isi reia fierberea adaugam si taieteii uscati.
Oprim focul dupa 4-5 minute, adaugam foile de dafin si cimbrul uscat, iar restul verdeturilor (patrunjel, leustean, telina, busuioc) le tocam marunt si le presaram peste ciorba.
Se serveste calda, optional cu ardei iute si smantana. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu radacinoase si rasol de vita" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|