Bors de crap(moldovenesc) cu zarzavat

Postat de medioto59 in Ciorbe
4 Oct 2010 | 29328 vizualizari
Bors de crap(moldovenesc) cu zarzavat

heeeeeeeeeeeiiiiiii, crapul este moldovenesc(nu borsul) ca e prins tocmai la Piatra Neamt........................daaaaaaaaaaaaaa, de George. Este cald, va astept la o portie.

Ingrediente

  • capul si cozile de la 2 crapi
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei grasi
  • o radacina pastarnac
  • 3 rosii
  • o cescuta cu orez
  • 1 l bors
  • 1 legatura leustean
  • sare,piper

Mod de preparare

Ceapa, morcovul,ardeiul gras, pastarnacul se curata , se taie ca pentru ciorba si se pune in apa rece cu sare intr-o oala.Cand apa incepe sa clocoteasca se adauga si orezul.Cand zarzavatul este aproape fiert se adauga rosiile decojite si date prin razatoare  si borsul.Se lasa circa 10-15  min sa fiarba borsul  si apoi se adauga bucatile de crap.

Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.Cand pestele este fiert se trage oala de pe foc si se adauga leusteanul.Se serveste calda alaturi de un ardei iute.

Este delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de crap(moldovenesc) cu zarzavat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Bors de peste

Postat de ralu_ca

Bors de peste

Presupunand ca aveti deja pestele curatat, trecem la curatat ceapa, morcovii si cartofii. Intr-o oala punem putin ulei la incins, apoi adaug ceapa si morcovul , calindu-le pentru cateva...

Citeste continuarea

Bors moldovenesc de gaina

Postat de carla27carla

Bors moldovenesc de gaina

Pulpele de gaina se spala si se pun la fiert intr-o oala cu apa rece.Se ia spuma ce se formeaza.Ceapa,morcovii,radacina de patrunjel,telina se curata si se taie cubulete.Ardeiul se curata de cotor...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.10.2010, 19:48
eu nu vreau....
la 04.10.2010, 19:49
bunmi-e dor de un bors de peste 5 f
la 04.10.2010, 19:50
a fost tocmai la Piatra sa prinda peste? sa se ia de mana cu taica-miu, dar tata nu prinde peste decat foarte rar are balconul pliiiiiiin de scule pt pescuit dar prea putin peste aduce
ps: Piatra Neamt este de vis mai exact, unde a pescuit???
la 04.10.2010, 20:00
Medi, iaca fug acum sa nu se raceasca, ai ardei iute? Mie asa imi place.
la 04.10.2010, 20:07
Ela, stiu..........da furculitele le-ai lasat , nu de alta da tu cam uiti..................

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking