Ingrediente
Ingrediente Bors de peste cu orez cu legume si leustean
- capul si cozile de la 2 crapi
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 2 ardei grasi
- o radacina pastarnac
- 3 rosii
- o cescuta cu orez
- 1 l bors
- 1 legatura leustean
- sare,piper
Mod de preparare
Preparare Bors de peste cu orez cu legume si leustean
Ceapa, morcovul,ardeiul gras, pastarnacul se curata , se taie ca pentru ciorba si se pune in apa rece cu sare intr-o oala.Cand apa incepe sa clocoteasca se adauga si orezul.Cand zarzavatul este aproape fiert se adauga rosiile decojite si date prin razatoare si borsul.Se lasa circa 10-15 min sa fiarba borsul si apoi se adauga bucatile de crap.
Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.Cand pestele este fiert se trage oala de pe foc si se adauga leusteanul.Se serveste cald, alaturi de un ardei iute.
Este delicios!
Total diferita de borsul de peste pe care stiam eu sa il fac a iesit aceasta Ciorba lipoveneasca de peste
De la Roxi, aflam cum se face un Bors de peste manastiresc
Iar Iulia ne invata cum se face Ciorba de peste ca la Dunare
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de peste cu orez cu legume si leustean" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|