Borseto cu foietaj de casa

Postat de Bunica in Dulciuri
15 Mai 2014 | 6688 vizualizari
Borseto cu foietaj de casa

Doamnelor si domnilooooor este randul retetei cu nr.400 ! Un foietaj care se topeste in gura.Reteta o am de la o sefa de laborator de cofetarie-patiserie.

Ingrediente

  • 1 kg. faina
  • 500 ml. apa
  • 1 ou
  • o lingurita sare
  • 1 lingura otet
  • 600 g. untura
  • Umplutura:
  • gem dupa preferinta
  • 1 mar taiate cubulete
  • cascaval Delaco
  • muschi file

Mod de preparare

Untura  la temperatura camerei se amesteca impreuna cu o mana de faina.

Restul de faina se puneintr-un vas de framantat.

In mijlocul fainii se face un loc in care se pun:oul,otetul ,sarea si apa.

Se framanta un aluat ,care se lasa sa se odihneasca 10 minute.

Planseta de intins aluatul se infaineaza.Punem aluatul si-l intindem cu sucitorul. In mijlocul aluatului se pune untura.

Se strang marginile aluatului si se preseaza aluatul cu mana.Se intinde o foaie cu sucitorul.Impaturim in 4 si dam la frigider pentru 30 de minute.Repetam operatia de trei ori.

Cand am scos utima data aluatul din cuptor ,l-am taiat in doua.

Jumatate l-am intins si l-am umplut cu cascaval +muschi file ,alta cu gem de merisoare +mere taiate cubulete si ultima cu dulceata de gutui.

Se da tava la cuptorul incins la 170 grade pentru 20 de minute.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Borseto cu foietaj de casa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu mure si migdale

Postat de timea

Prajitura cu mure si migdale

Intr-un bol mixam untul cu zaharul si un praf de sare. Adaugam pe rand cate un ou si mixam in continuare. Adaugam apoi coaja si zeama de lamaie, laptele si treptat faina amestecata cu praful de...

Citeste continuarea

Budinca de oua cu piscoturi

Postat de cristeena20

Budinca de oua cu piscoturi

Ungem o forma cu margarina si pudram cu zahar tos pe toate laturile, imbracand forma cu zahar tos.Dam deoparte. Pune,m la fiert laptele cu coaja taiata de portocala si lamaie si vanilia, ca sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2014, 19:45
tare bine suna si vad ca are untura in compozitie imi si imaginez ce gustos si crocant e
la 15.05.2014, 19:46
Wowwwwww Buniiii....sunt la usaaaaaa....de ceeee nuuuu deschiiiiiiziiii? )) Arata savuros! Felicitari pentru toate bunatatile extraordinare pe care le prepari!
la 15.05.2014, 19:46
vai ca eu la regim fiind ma defulez virtual cu mancarurile interzise
la 15.05.2014, 19:46
plec ca nu maipot de foame
la 15.05.2014, 19:47
Pot să spun acum ce ai avut în frigider? Super, Buni, super!

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking