Ingrediente
- 1 kg. faina
- 500 ml. apa
- 1 ou
- o lingurita sare
- 1 lingura otet
- 600 g. untura
- Umplutura:
- gem dupa preferinta
- 1 mar taiate cubulete
- cascaval Delaco
- muschi file
Mod de preparare
Untura la temperatura camerei se amesteca impreuna cu o mana de faina.
Restul de faina se puneintr-un vas de framantat.
In mijlocul fainii se face un loc in care se pun:oul,otetul ,sarea si apa.
Se framanta un aluat ,care se lasa sa se odihneasca 10 minute.
Planseta de intins aluatul se infaineaza.Punem aluatul si-l intindem cu sucitorul. In mijlocul aluatului se pune untura.
Se strang marginile aluatului si se preseaza aluatul cu mana.Se intinde o foaie cu sucitorul.Impaturim in 4 si dam la frigider pentru 30 de minute.Repetam operatia de trei ori.
Cand am scos utima data aluatul din cuptor ,l-am taiat in doua.
Jumatate l-am intins si l-am umplut cu cascaval +muschi file ,alta cu gem de merisoare +mere taiate cubulete si ultima cu dulceata de gutui.
Se da tava la cuptorul incins la 170 grade pentru 20 de minute.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Borseto cu foietaj de casa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (41)
|