Bouquet garni / buchet de garnitura

Postat de Sylvia in Aperitive / Garnituri
28 Apr 2014 | 4995 vizualizari
Bouquet garni / buchet de garnitura

Despre acest bouquet garni care este omniprezent in gastronomia franceza ar fi multe de povestit, nasterea lui se pierde undeva in negura timpului il gasim mentionat si in vechile scrieri ale debutului gastronomiei franceze. Este de nelipsit de la orice mancare si daca vorbim de o baza de sos, la o mancare de carne cu legume la cuptor, la cartofii fondanti care sunt facute toate cu aceasta legaturica de ierburi aromate. Cel clasic si original este format din cateva ramurele de patrunjel verde, cimbu si dafin, legate cu ata speciala folosita in bucatarie. El poate varia de la regiune la felul de mancare la care este utilizat avand in compozitie si salvie, rozmarin, maghira, busuioc, lavanda .

Ingrediente

  • patrunjel
  • cimbru
  • dafin
  • frunze de praz

Mod de preparare

Buchetul de garnitura este la fel de prezent in bucataria franceza ca si sarea in bucate ....nu se concepe sa faci o baza de sos, o supa, o mancare de carne sau de legume fara un bouquet garni asortat ca si ingrediente si talie cu mancarea in sine. 

Va prezint azi cel mai clasic buchet de garnitura care cuprinde : patrunjel verde, cimbru uscat sau verde , dafin . In mod normal se leaga pur si simplu cu un fir de ata eu o sa vi-l prezint legat asa cum m-a invatat profesorul meu la scoala de bucatari, ca sa aiba o forma regulata si sa se poata manevra usor fara sa se scuture, respectiv prins in cateva frunze de praz verde ( care aduce si un plus de aroma ) .

La ce este folosit la absolut orice de la supa, ciorbe, mancare de legume , fripturi, sosuri, nu concep o mancare fara aceasta legatura de ierburi aromate. Este absolut de nelipsit si aduce exact aroma care trebuie. daca gatiti iepure, adaugati in el un fir de rozmari, la vitel merge putina salvie in plus, la rata putin maghiran si salvie, puneti ce arome v-ar placea sa simtiti si o sa fiti incantati de rezultat.

Buchetul de face legand patrunjelul cu cimbru si dafinul in cateva foi de praz, se fac cateva ture circulare de ata la ambele capete si se reunesc la mijloc si se lega. Se pune la debutul mancarii si se scoate la sfarsit si se stoarce bine prin presare intr-o sita. Sper sa va placa sa il folositi si sa vedeti ce practic este si ce arome bune da, este cu adevarat magic. Sunt ani de zile de cand nu folosesc nici un adaos artificial de arome la mancare, doar buchete de ierburi aromate, condimente de calitate  cu grija alese si muuulte ierburi aromate la sfarsit.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Bouquet garni / buchet de garnitura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Vita marengo

Postat de Sylvia

Vita marengo

Mancarea la cuptor este preferata mea, timpul de preparare este adesea foarte mare dar timpul efectiv de pregatire este scurt intre 5 si 15 minute, apoi faci treaba linistita si din cuptor ies...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.04.2014, 12:29
interesant
la 28.04.2014, 12:33
Foarte bun ! Acum stiu sa raspund si la intrebarea de la concurs
la 28.04.2014, 12:34
chair sper sa il adoptati si sa devina nelipsit din bucatele voastre, testati-l si o sa vedeti diferenta. Stiu ca bunica mea facea la supa de fasole verde o legaturica de cimbru pe care o scotea la sfarsit
la 28.04.2014, 12:34
Ela era intrebare la consurs ?
la 28.04.2014, 12:35
Super!!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking