Branza de vaci -moduri diferite de a face branzica de casa

Postat de alinutzika in Aperitive / Garnituri
1 Oct 2012 | 35167 vizualizari
Branza de vaci   -moduri diferite de a face branzica de casa

O branzica foarte buna, incomparabil mai buna decat in magazin. Se poate face in multe feluri, dar toate acestea ii influenteaza gustul si aspectul final. E bine insa, daca aveti timp, sa le incercati pe rand, pe toate, ca sa vedeti care mod va satisface cel mai mult gustul. O puteti face din lapte proaspat, lapte prins, lapte acru, lapte fiert. Eu am incercat toate modurile, de-a lungul timpului, in functie de laptele ce il aveam. Daca aveam proaspat, faceam cu proaspat. Daca aveam combinat (si proaspat si acru), le puneam pe toate la un loc si faceam branzica. Eu de obicei, fac branza atunci cand am lapte mai mult, pe care il primesc de la socrii mei si care deja sta de cateva zile in frigider, fiert sau nefiert, dupa caz.

Ingrediente

  • lapte integral (preferabil de la tara)
  • putin iaurt /zeama de lamaie /sau calciu tablete (doar in cazul laptelui proaspat!)

Mod de preparare

1. Laptele, daca e proaspat, se pune pe foc amestecandu-l bine cu cateva linguri de iaurt, sau zeama de lamaie sau tabletute de calciu - perfecta daca faceti branzica pt copii. Se lasa pana laptele se infierbanta cam la 60-70 de grade. Nu il lasati pana fierbe!!!

In acest timp, veti observa ca incepe sa se aleaga branza de zer. Asta se vede si in poze. Cum spuneam , cand laptele e fierbinte, dar fara sa fiarba, opriti focul si strecurati branza printr-un tifon. Lasati-o la stors pentru 2-3 ore.

2. Daca laptele e mai vechi sau e deja acru puneti-l la fel pe foc, fara a mai adauga nimic si procedati mai departe ca in descrierea de mai sus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branza de vaci -moduri diferite de a face branzica de casa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Aperitiv budinca din chifle cu branza sarata

Postat de mirela0911

Aperitiv budinca din chifle cu branza sarata

Se taie chiflele in cubulete mici. Intr-un bol, se amesteca smantana, oul, laptele si branza framantata si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se adauga chiflele si se amesteca pana se...

Citeste continuarea

Chec aperitiv cu branza si cus-cus

Postat de rhapsody

Chec aperitiv cu branza si cus-cus

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Pune branza intr-un vas si mixeaz-o (cu ajutorul unui mixer vertical) cu galbenusurile pana cand capata consistenta fina.  3. Adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.10.2012, 16:49
Buna branza faci tu!
la 01.10.2012, 17:42
Alina, sunt de acord, este incomparabil mai buna decat cea din comert
la 01.10.2012, 17:52
Si mult mai sanatoasa
la 01.10.2012, 19:19
va multumesc de aprecieri!
la 01.10.2012, 19:26

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking