Branzoaice false Dukan

Postat de moi_miruna in Prajituri
18 Oct 2013 | 4865 vizualizari
Branzoaice false Dukan

Reteta preluata de pe http://www.oana-camacho-recipes.com/2013/06/branzoaice-dukan.html cu mici modificari :D

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 4 linguri tarate de ovaz
  • 2 linguri tarate de grau
  • 1 lingura praf de budinca de vanilie Dr. Oetker
  • 3 linguri lapte praf 0% (Coffe creamer Coffeeta)
  • 1 lingurita drojdie uscata Dr. Oetker
  • indulcitor dupa gust (~ 1 lingura indulcitor Clio)
  • 1 ou
  • 50 ml lapte 0% sau 1.5 %
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru branza:
  • 250 g branza proaspata de vaca 0% (de preferat Lacteea pentru ca e mai cremoasa)
  • 2 oua
  • 1 lingura praf de budinca de vanilie Dr. Oetker
  • indulcitor dupa gust (~ 1 lingura si jumatate)
  • coaja de lamaie
  • esente (lamaie si portocala)

Mod de preparare

Intr-un bol amesteci taratele de ovaz + taratele de grau + 1 lingura budinca + laptele praf + indulcitorul + drojdia.

Se pune laptele si oul si, cu teleul, se amesteca. Se lasa deoparte 15 minute sa poata actiona dojdia cu taratele.

Intre timp prepari branza.

In recipientul de la blender se pune branza + ouale + esentele + coaja de lamaie si se amesteca bine, bine cu blenderul.

Daca nu ai branza Lacteea, trebuie insistat cu blenderul pana se obtine o crema fina, deoarece bulgarasii din branza nu dau bine.

Formezi branzoaicele false in forme de briose, pui cate o lingura din aluat in fiecare forma de briosa.

Peste aluat pui cate o lingura de umplutura de branza (imparti umplutura ca sa ajunga la fiecare forma).

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.

Branzoaicele se tin in cuptor ~30 min sau,in functie de fiecare cuptor in parte, pana se intareste putin compozitia de branza.

Cat se racesc branzoiacele, se pune la incalzit, in cuptorul cu microunde, dulceata dietetica.

Se pune dulceata deasupra pentru un plus de savoare.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice false Dukan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu iaurt si zmeura

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu iaurt si zmeura

Ouale impreuna cu zaharul se mixeaza bine, se adauga uleiul ca la maioneza, apoi iaurtul si se omogenizeaza bine. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt. Tapetam o tava (cca 28/22) cu...

Citeste continuarea

Chec cu piure de castane, scortisoara si nuca

Postat de privatelaura

Chec cu piure de castane, scortisoara si nuca

Intr-un vas, punem untul (moale), zaharul si mixam bine. Adaugam cate un ou pe rand, amestecand bine dupa fiecare, apoi adaugam faina cu praful de copt. Amestecam in continuare si adaugam piureul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.10.2013, 15:37
imi place
la 18.10.2013, 23:34
la 19.10.2013, 10:13
Bune

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking