Ingrediente
- 75 grame făină de grâu
- 2 linguri făină de porumb
- 1 linguriţă praf de copt
- 2 roşii uscate la soare, scurse de ulei, tăiate în bucăţi mici
- 3 felii de Prosciutto di Parma, fără grăsime, tăiate în bucăţi mici
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 ou
- 2 linguri lapte degresat
- 1 lingură chives proaspăt, tocat
- 3 frunze de busuioc proaspăt, tocat
- paprika
Mod de preparare
Făina de grâu se amestecă cu cea de porumb şi cu praful de copt şi se cerne.
Oul se amestecă cu uleiul, laptele, sare şi piper. Se toarnă peste mixul de făină, se adaugă chives, busuiocul, roşiile şi Prosciutto şi se amestecă doar până devine omogen.
Se ung 3 forme de brioşe cu ulei şi se toarnă compoziţia în fiecare.
Se gătesc la aburi, 8-10 minute, până trec testul scobitorii. Se lasă la răcit câteva minute în forme, apoi se scot și se pudrează cu paprika.
Se consumă atât calde, cât și reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Brioşe aperitiv cu roşii uscate la soare şi Prosciutto di Parma" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|