Ingrediente
- bucățele de porc cca.500 g,
- ciuperci pleutorus cca. 500 g,
- ceapă galbenă 2 bucăți,
- ceapă roșie 2 bucăți,
- ulei de floarea soarelui,
- sare iodată,
- cimbru,
- boia dulce de ardei,
- mix de orez de la Panzani ( orez prefiert, orez roșu, orez negru) 250 g,
- apă 1000 ml.
Mod de preparare
Bucățelele de porc se pun la dinstuit împreună cu ciupercile curățate și tocate mărunt, cca. 10 minute la foc mic, într-un vas Wokk, acoperit.
Apoi se adaugă ceapa curățată și tăiată mărunt, se asezonează de sare și mirodenii, se adaugă cca. 250 ml de apă și se lasă la gătit la foc mic cca. 45 de minute. Apoi se adaugă mix-ul de orez, apa și se amestecă până se înglobează toate ingredientele, lăsându-se la fiert la foc mic, acoperit cca. 25 de minute. Se servește fierbinte acompaniată de salată de sezon, în cazul nostru, salată de sfeclă roșie.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bucățele de porc, ciuperci pleutorus și mix de orez" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|