Cannelloni cu piept de pui afumat și mix de brânzeturi

Postat de CulinaryRainbow in Cannelloni
13 Dec 2013 | 5488 vizualizari
Cannelloni cu piept de pui afumat și mix de brânzeturi

Originea acestor paste este, evident, în Italia. În 1907, Nicola Federico, un bucătar napoletan le inventează pe vremea când lucra la faimosul restaurant ”La Favoria” din orașul Sorrento. Inițial, numele acestor paste tubulare era ”strascinati”, însă curând au primit denumirea pe care o poartă și azi, devenind astfel populare în timpul celui de-al doilea război mondial. Există diverse moduri de preparare a acestor paste, așa că mi-am permis și eu o adaptare. :)

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 250 g paste cannelloni
  • 300 g piept de pui afumat
  • 100 g ciuperci proaspete
  • 1 morcov mic
  • câteva felii de praz
  • 250 ml bulion
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • coriandru
  • vegeta
  • piper
  • unt
  • cașcaval clasic
  • emmentaler

Mod de preparare

   Într-o tigaie generoasă se călesc în unt prazul, morcovul tăiat rondele și ciupercile timp de 3 minute. Pieptul de pui se dă prin mașina de tocat, apoi se adaugă și el în tigaie. După alte 3 minute se adaugă bulionul și se mai lasă puțin pe foc.

   Când carnea este gătită, umplem pastele cu compoziția obținută, apoi le așezăm într-o tavă unsă cu unt.

   Într-un castron, pregătim sosul bechamel din lapte, amidon și unt. Eu am bătut doar laptele cu amidonul, cubulețele de unt punându-le direct în tavă. Am adăugat și un praf de sare.

   Dăm tava la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade. Când timpul s-a scurs, o scoatem pentru a adăuga brânzeturile rase, apoi o introducem din nou la 200 de grade până când se formează o crustă aurie.

   La final, tăiem astfel încât cannelloni să rămână întregi. Se pot servi atât reci, cât și calzi.

   Poftă bună tuturor!!! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu piept de pui afumat și mix de brânzeturi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cannelloni cu ricotta si spanac

Postat de caroline

Cannelloni cu ricotta si spanac

Spanacul il spalam si il punem la fiert in apa fierbinte cu sare . Cand a fiert , il punem intr-o sita astfel incat sa se scurga bine de apa de fierbere .  Punem o tigaie cu putin ulei ,...

Citeste continuarea

Cannelloni cu carne de curcan

Postat de Ela68

Cannelloni cu carne de curcan

1. Ceapa tocata marunt, usturoiul taiat si morcovul ras se calesc in putin  ulei, dupa care se adauga carnea si se lasa pana se evapora complet apa rezultata. Punem apoi rosiile, sarea,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.12.2013, 08:57
Cannelloni, nişte paste pe care le dăm şi noi de colo-colo prin cămară, asta pentru că n-am găsit nici ziua disponibilă şi nici reţeta de spart gheaţa cu care să le gătim. Cred că tot după Crăciun vor rămâne şi ele.
la 13.12.2013, 09:04
O bunatate de mancare!
la 13.12.2013, 09:07
Vaaaaaaaai Padre,sunt atat de simplu de gatit si atat de bune )ia fa bine si le presteaza,da' acu' te iert pana dupa Craciun
la 13.12.2013, 09:07
faina combinatie ai facut Rita
la 13.12.2013, 09:20
Urmează să fac lasagna, dar cred că la anul!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking