"Carawe" - Desertul lehuzei
Postat de Mihaela11_jo in Dulciuri
7 Dec 2010 | 6531 vizualizari
In lumea araba venirea unui copil este o ocazie de sarbatoare care implica anumite ceremonialuri.
In Iordania si Palestina vizitatorii lehuzei sunt serviti cu ceai fiert cu scortisoara si presarat cu nuci zdrobite sau cu " carawe": o de budinca pregatita din orez macinat si chimin dulce( fenicol).
Intelepciunea populara sustine ca fenicolul stimuleaza secretia laptelui la lehuze.
Ingrediente
- 4 pahare de apa
- 1 pahar de orez macinat( pudra)
- 2 pahare de zahar
- 2 linguri de chimin dulce macinat( carawe in l.araba sau caraway in l.engleza) cunoscut in Romania sub numele de fenicol
- 1 lingura de scortisoara macinata
- migdale jumatati, fistic,nuca zdrobita, seminte de pin( snobar –l.araba) pentru decoratie
Mod de preparare
Intr-o cratita anti aderenta se pune apa cu zaharul la fiert; cand incepe sa fisrba se adauga orezul macinat inploaie si se amesteca bine sa nu se formeze cocoloase.
Se adauga chiminul dulce si scortisoara si se fierbe 8-10 minute pana s-a ingrosat.
Se pune budinca rezultata in cupe de desert si se decoreaza dupa gust cu seminte de migdale, nuca,fistic sau snobar.
Eu am o masina manuala de zdrobit nuca.
Daca ti-a placut reteta noastra ""Carawe" - Desertul lehuzei" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|
Postat de simona72
Pentru inceput ne ocupat de mirodenii pentru a le avea gata pregatite. Intr-o rasnita electrica, ca cea pentru cafea, am pus batonul de scortisoara rupt in bucati, cuisoarele si anasonul stelat...
Citeste continuarea
Postat de sufletista
Intr-un bol adaugam faina cernuta, zaharul, drojdia, cojile date prin razatoare, amestecam si facem o adancitura, adaugam ouale batute cu sare, untul moale si amestecam la inceput cu furculita...
Citeste continuarea
Recomandari pentru tine si casa ta
Comentarii
la 07.12.2010, 22:49
Denumire stiintifica: Foeniculum vulgare
Denumire populara: fenicul; anason, anason dulce, baden, basamac, chimin dulce, fenhiel, finchil, hanus, malura, marariu de casa, molotra, secarea, toaie
Descriere: Specie erbacee bienala sau perena, exclusiv de cultura, inalta pana la 1-2 m, foarte ramificata inca de la baza, cu frunze fin divizate (asemanatoare cu cele de marar), flori galbene in umbele mari care infloresc si fructifica inca din primul an.
Partile utilizate: Semintele.
Actiune: Carminativ (care favorizeaza expulzarea gazelor intestinale), aromatic, antispastic, antiinflamator, stimuleaza lactatia, hepatic.
Indicatii terapeutice: Feniculul este un excelent remediu pentru stomac si intestine, ameliorand meteorismul si colicile, in acelasi timp stimuland digestia si apetitul. Are un efect calmant in bronsita si tuse.
Feniculul creste cantitatea de lapte la mamele care alapteaza. Extern, uleiul calmeaza durerile musculare si reumatice. Infuzia poate fi folosita pentru clatirea ochilor sau pentru comprese in conjunctivita si inflamatia pleoapelor.
Vezi ce inseamna intelepciunea populara!
la 07.12.2010, 22:49
Frumos obicei
la 07.12.2010, 23:12
la 07.12.2010, 23:27
Multumesc
la 08.12.2010, 07:43
Foarte interesant Ma bucur Mihaela ca ne impartasesti si noua din obiceiurile din lumea araba
Vezi toate comentariile (21)
COMENTEAZA