"Carawe" - Desertul lehuzei

Postat de Mihaela11_jo in Dulciuri
7 Dec 2010 | 6531 vizualizari
"Carawe" - Desertul lehuzei

In lumea araba venirea unui copil este o ocazie de sarbatoare care implica anumite ceremonialuri. In Iordania si Palestina vizitatorii lehuzei sunt serviti cu ceai fiert cu scortisoara si presarat cu nuci zdrobite sau cu " carawe": o de budinca pregatita din orez macinat si chimin dulce( fenicol). Intelepciunea populara sustine ca fenicolul stimuleaza secretia laptelui la lehuze.

Ingrediente

  • 4 pahare de apa  
  • 1 pahar de orez macinat( pudra)  
  • 2 pahare de zahar  
  • 2 linguri de  chimin dulce macinat( carawe in l.araba sau caraway  in l.engleza) cunoscut in  Romania sub numele de fenicol  
  • 1 lingura de scortisoara macinata  
  • migdale jumatati, fistic,nuca zdrobita, seminte de pin( snobar –l.araba) pentru decoratie

Mod de preparare

Intr-o cratita anti aderenta se pune apa  cu zaharul la fiert; cand incepe sa fisrba se adauga orezul macinat inploaie si se amesteca bine sa nu se formeze cocoloase.

Se adauga chiminul dulce si scortisoara si se fierbe 8-10 minute pana s-a ingrosat.

Se pune budinca rezultata in cupe de desert si se decoreaza dupa gust cu seminte de migdale, nuca,fistic sau snobar.

Eu am o masina manuala de zdrobit nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra ""Carawe" - Desertul lehuzei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tarta cu dovleac - bostan

Postat de nilgun

Tarta cu dovleac - bostan

Dovleacul il curatam, il taiem felii si il punem intr-o tava cu hartie de copt la cuptor pentru aproximativ jumatate de ora. Intre timp ne ocupam de aluatul de tarta. Untul il topim la...

Citeste continuarea

Chec umed cu pere şi vişine

Postat de diaconta

Chec umed cu pere şi vişine

Perele le-am curatat de coaja,le-am scos cotorul si le-am taiat felii. Din zahar,apa si zeama de lamâie am facut un sirop în care am pus perele sa se înmoaie putin. Visinele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.12.2010, 22:49
Denumire stiintifica: Foeniculum vulgare

Denumire populara: fenicul; anason, anason dulce, baden, basamac, chimin dulce, fenhiel, finchil, hanus, malura, marariu de casa, molotra, secarea, toaie

Descriere: Specie erbacee bienala sau perena, exclusiv de cultura, inalta pana la 1-2 m, foarte ramificata inca de la baza, cu frunze fin divizate (asemanatoare cu cele de marar), flori galbene in umbele mari care infloresc si fructifica inca din primul an.

Partile utilizate: Semintele.

Actiune: Carminativ (care favorizeaza expulzarea gazelor intestinale), aromatic, antispastic, antiinflamator, stimuleaza lactatia, hepatic.

Indicatii terapeutice: Feniculul este un excelent remediu pentru stomac si intestine, ameliorand meteorismul si colicile, in acelasi timp stimuland digestia si apetitul. Are un efect calmant in bronsita si tuse.
Feniculul creste cantitatea de lapte la mamele care alapteaza. Extern, uleiul calmeaza durerile musculare si reumatice. Infuzia poate fi folosita pentru clatirea ochilor sau pentru comprese in conjunctivita si inflamatia pleoapelor.

Vezi ce inseamna intelepciunea populara!
la 07.12.2010, 22:49
Frumos obicei
la 07.12.2010, 23:12
la 07.12.2010, 23:27
Multumesc
la 08.12.2010, 07:43
Foarte interesant Ma bucur Mihaela ca ne impartasesti si noua din obiceiurile din lumea araba

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking