Carne de berbec cu varza acra la cuptor

Postat de lia in Oaie
7 Mar 2011 | 9768 vizualizari
Carne de berbec cu varza acra la cuptor

O mancare care necesita “ceva” timp de preparare (4.5h), dar care sigur incanta toate, papilele gustative ! Acest preparat se potriveste de minune…si cu o mamaliguta alaturi…depinde cat de mult/putin va place mamaliga hi,hi,hi.

Ingrediente

  • 1 kg carne berbec (pulpa si coasta) taiata in bucati
  • 2kg varza murata, tocata
  • 2 cepe mari taiate marunt
  • 100ml ulei
  • 500ml bullion
  • 100g pasta de tomate
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • ½ lingurita chimen
  • ½ lingurita cimbru
  • ½ lingurita maghiran
  • ½ lingurita piper
  • ½ lingurita usturoi uscat
  • ½ lingurita coreandru

 

Mod de preparare

Intr-o tigaie, punem  jumate din ulei la incins si prajim putin ceapa, fara sa o ardem. Adaugam bucatile de carne, amestecam, lasam la dinstuit cateva minute, apoi adaugam condimentele si bulionul. Lasam la fiert sub capac,cam 25-30’. Intre timp separat intr-o oala punem uleiul ramas si calim varza. Adaugam si pasta de rosii amestecand din cand in cand sa nu ardem varza. Se va cali cam in 20’.

Luam o tava de friptura in care golim carnea cu tot cu sos si o acoperim cu varza calita. Acoperim tava cu o folie, apas-ind bine marginile sa nu intre aer si dam la cuptorul dinainte incalzit, la foc mediu, pentru 3,5 h.

Preparatul se serveste cald, cu un ardei iute alaturi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de berbec cu varza acra la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Miel de Pasti

Postat de mihaelar63

Miel de Pasti

Carnea de miel se spala cu mare atentie . Intial am lasat  carnea bucati mai mari  Dupa ce am condimentat am portionat bucatile  mai mici. Portionata carnea se...

Citeste continuarea

Friptura de miel

Postat de comanligia

Friptura de miel

Am cumparat mai multa carne de miel,chiar si feliata,si am avut si o pulpa mare de buna calitate. Am  spalat carnea si am respectat pasii de marinare.In prima etapa am amestecat sarea de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2011, 16:01
bun trebuie sa fie
la 07.03.2011, 16:07
bun,bun
la 07.03.2011, 16:21
a stat ea la fiert 4-5 ore da si ce ieseeeee sa cada carnea de pe oase ,sa se topeasca in gura nu altaaa
la 07.03.2011, 16:26
motanele buna rau
la 07.03.2011, 16:27
sufletista

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking