Cartofi copti la tava

Postat de lia in Aperitive / Garnituri
9 Aug 2010 | 19265 vizualizari
Cartofi copti la tava

Ingrediente

  • 1kg cartofi mari
  • 100ml ulei de masline
  • Sare
  • Piper
  • Boia de ardei dulce

Mod de preparare

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem in felii lungi si groase. Ii punem la fiert, in apa cu putina sare si-i lasam sa fiarba 15’ din momentul in care a inceput fierberea. Intre timp pregatim o tava mare(cartofii trebue sa aiba spatiu suficient ca sa se poata rumeni frumos) pe care o tapetam cu hartie de copt si o stropim cu putin ulei. Strecuram cartofii prefierti si ii rasturnam  in tava.

Ii stropim cu restul de ulei, ii pudram cu putina boia, ii asezonam si-i dam la cuptor, la foc mare. Dupa 45’, scoatem tava, cu un cleste sau o furculita, intoarcem bucatile de cartofi si mai dam la cuptor pentru inca 15’. Astfel obtinem cartofi crocanti si aurii, pe care ii putem servi ca atare impreuna cu o salata, sau ca si garnitura alaturi de fripturi.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti la tava" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftele de pui si cartofi noi in sos de rosii la cuptor

Postat de merisor67

Chiftele de pui si cartofi noi in sos de rosii la cuptor

Spălăm bine cartofii cu buretele de vase, pentru a îndepărta frumos coaja subțire de pe ei. Îi lăsăm la scurs. Pentru chiftele, tocăm carnea de pui amestecată cu șunculița...

Citeste continuarea

Snitele cu cartofi copti si sunca taraneasca

Postat de ancutsa

Snitele cu cartofi copti si sunca taraneasca

    Se curăţă cartofii, se spală şi se taie rondele. Se fierb în apă cu puţină sare, apoi se scurg şi se răsfiră pe o tavă pregătită cu hârtie de copt....

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.08.2010, 15:33
vreau si eu o farfurie plinaaaaa
la 09.08.2010, 15:42
se rezolva iti trimit imediat nici macar nu se racesc pana la tine
la 09.08.2010, 15:47
astia ii fac si eu cel mai des..sunt super buni
la 09.08.2010, 15:53
Saru' mana pentru masa!Eu am papat ! Gata!
la 09.08.2010, 16:04
rocsi

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking