Cartofi cu mirodeni

Postat de MoliCook in Mancaruri de post
15 Dec 2010 | 6112 vizualizari
Cartofi cu mirodeni

Reteta este dintr-o carte de-a lui Jamie Oliver.

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi
  • 5 ling ulei de masline
  • 3 ling zeama de lamaie sau otet balsamic
  • busuioc
  • patrunjel 1 legatura
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se spala cartofi si se pun la fiert in apa cu sare, eu prima apa le-o schimb. Acestia se fierb, dar nu foarte rau sa nu se zobeasca.

Separat tocam patrunjelul f marunt, eu folosesc (verdeturi uscate), acesta se amesteca cu uleiul, busuiocu,zeama de lamaie, sarea, piperul, si otetul si se fac in mojar (eu am folosit blenderul).

Curatim cartofii cat sunt fierbinti (este f important sa amestecam cartofii su sosul de verdeata cat acestia sunt calzi, deoarece patrunde mai bine gustul in ei), si alestecam cu sosul.

Eu i-am servit langa ficatei in lapte. Dar este o garnitura f buna pentru aproape orice tip de carne.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu mirodeni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare de linte cu legume

Postat de RuxyRux

Mancare de linte cu legume

Se prepara destul de usor. Lintea se pune pentru minim 6 ore la inmuiat si in acest timp( asta daca o puneti pe timpul zilei) schimbati apa de cateva ori. Cand este bine inmuiata se mai...

Citeste continuarea

Reteta de rulouri de vinete vegetariene, umplute cu nuca si verdeata

Postat de Ksenya

Reteta de rulouri de vinete vegetariene, umplute cu nuca si verdeata

Iata cum se prepara Reteta de rulouri de vinete vegetariene, umplute cu nuca si verdeata Umplutura: Am tras miezul de nuca la tigaie pana s-a rumenit putin, cam  2-3 minute dupa care le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.12.2010, 19:48
faini si buni
la 15.12.2010, 19:55
Grozavi...il admir foarte tare pe Jamie...un sot, un tata, si un bucatar ideal!
la 15.12.2010, 20:00
de încercat
la 15.12.2010, 20:13
Deliciosi
la 15.12.2010, 20:29

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking