Ingrediente
- cca 700 gr cartofi (de marime potrivita)
- 1 lingura seminte de in
- sare, piper, usturoi granulat, boia dupa gust
- 1 lingura margarina Rama
- 5-7 linguri de ulei
Mod de preparare
Curatam si spalam cartofii.
Ii stergem cu servetele absorbante de apa in exces, ii taiem felii dar nu pana la baza (formam un soi de acordeon, vezi foto).
Intr-un bol separat amestecam toate condimentele.
Ungem catofii pe intreaga lor suprafata cu acest amestec de condimente,apoi ii asezam intr-o forma termorezistenta unsa cu margarina Rama.
Stropim cartofii cu cateva linguri de ulei si ii dam la copt, la temperatura ridicata pentru cca 30 min. (200-220 grade).
Din cand in cand ii mai intoarcem cu ajutorul furculitei sa se coaca uniform.
Atunci cand se rumenesc frumos pe toate partile sunt gata.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|