Cartofi la cuptor cu zacusca de vara si costita afumata

Postat de merisor67 in Porc
23 Iul 2013 | 10284 vizualizari
Cartofi la cuptor cu zacusca de vara si costita afumata

Cred ca v-am mai spus ca eu zacusca o folosesc foarte mult la sosuri si prea putin mancam simpla. De data asta a iesit un sos delicios pe care l-am pus peste cartofi preparati la cuptor.

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 1 kg costita afumata
  • 750 gr zacusca de vara
  • 2 linguri suc de rosii
  • piper
  • rozmarin
  • cimbru
  • foi de dafin
  • sare
  • patrunjel verde
  • 50 ml ulei
  • apa

Mod de preparare

Reteta de la zacusca de vara o gasiti aici:http://www.bucataras.ro/retete/zacusca-de-vara-48235.html

Ma intai pregatim costita afumata pe care o spalam bine, o portionam si o punem la fiert in putina apa si o lasam doar cateva minute dupa ce a atins punctul de fierbere, dupa care scurgem apa, o spalam din nou si o punem din nou la fiert pentru aproximativ 30 minute pana incepe sa se patrunda si sa se desfaca de pe os.

Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem in bucati mai mari, cam in patru sau chiar in doua bucati.

Punem uleiul in tava, de fapt ungem tava, nu trebuie sa fie ulei mult, asezam cartofii si ii condimentam cu rozmarin, sare si piper, apoi dam tava la cuptor pentru 40 minute la 175 grade.

Pe parcurs ii mai intoarcem de pe o parte pe alta sa prinda putina crusta pe fiecare parte.

Zacusca o amestecam cu sucul de rosii si mai potrivim cu condimente daca mai dorim, eu am mai adaugat putin cimbru, piper si foi de dafin.

Intr-un vas termorezistent, asezam cartofii, punem bucati de costita printre ei, turnam zacusca peste si mai dam la cuptor pentru 15 minute.

Dupa ce stingem focul, presaram deasupra patrunjel verde tocat.

Servim alaturi de muraturi sau salata de legume.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor cu zacusca de vara si costita afumata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpa de porc cu masline la multicooker

Postat de gurita_ta2005

Pulpa de porc cu masline la multicooker

Marinarea carnii: Carnea de porc se taie cuburi mai maricele,se pun intr-un castron,se condimenteaza,se stropesc cu ulei de masline si vinul rosu.Se acopera si se da la frigider pentru 12 ore....

Citeste continuarea

Kapsalon (Shaworma la tigaie in stil olandez)

Postat de Satisfyyourcravings

Kapsalon  (Shaworma la tigaie in stil olandez)

Se taie carnea de porc fasii. Se amesteca toate ingredientele pentru marinada, se adauga peste carnea de porc si se lasa cel putin 2 ore la marinat. Se preincalzeste cuptorul la 200 de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.07.2013, 18:31
Wow ,super bunaciune!
la 23.07.2013, 18:32
Ma primesti la cina ?
la 23.07.2013, 18:33
bun bun
la 23.07.2013, 18:33
la 23.07.2013, 18:35
Costeo, ai adus tacamuri pentru doi vrei portie dubla, sau mai vii cu cineva la masa?

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking