Chifle fragede de post

Postat de ana77 in Piine
24 Mar 2012 | 9903 vizualizari
Chifle fragede de post

Mi-a fost pofta de niste painica de casa....pufoasa si gustoasa, ca m-am cam saturat de cea cumparata, si in loc de painica au iesit chifle la dorinta fetitei mele celei mari!

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 300 ml apa calda
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 50 gr margarina

Mod de preparare

- se aseaza faina intr-un castron, se adauga drojdia amestecata cu zaharul si 1/2 din apa si lasata sa creasca putin, sarea, margarina si se framanta un aluat potrivit de tare care se lasa la crescut cca. 30 min

-se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt si se incinge cuptorul la 180C

- din aluat se fac 12 bilute care se aseaza in tava si se mai lasa la crescut 10-15 min dupa care se ung cu un amestec de apa cu sare si se baga la cuptor

- in primele 10 min de copt ale chiflelor se pune pe gratarul de jos o tava cu apa fiarta pt ca painea/chiflele sa faca o crusta crocanta si sa nu fie cu miezul foarte uscat

- dupa 10 min se scoate tava cu apa si se mai lasa la copt 30 min

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle fragede de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine cu mozzarella, rosii deshidratate si susan

Postat de merisor67

Paine cu mozzarella, rosii deshidratate si susan

Mai intai pregatim maiaua. Frecam drojdia cu zaharul pana la lichefiere, adaugam 100 ml lapte caldut si o mana de faina, omogenizam si acoperim vasul. Asteptam pana cand maiaua isi dubleaza...

Citeste continuarea

Turte la tigaie

Postat de merisor67

Turte la tigaie

Sfaramam drojdia intr-un bol, adaugam zaharul peste ea si le frecam cu o lingura de lemn pana se lichefiaza. Punem 200 ml apa la incalzit, dar avem grija sa nu se incalzeasca prea tare, doar o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2012, 10:03
Se poate framanta si la masina de paine aluatul?
la 24.03.2012, 10:11
sigur ca da!
la 24.03.2012, 10:34
la 24.03.2012, 10:52
la 24.03.2012, 11:25
Va multumesc!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking