Chifle fragede de post

Postat de ana77 in Piine
24 Mar 2012 | 9967 vizualizari
Chifle fragede de post

Mi-a fost pofta de niste painica de casa....pufoasa si gustoasa, ca m-am cam saturat de cea cumparata, si in loc de painica au iesit chifle la dorinta fetitei mele celei mari!

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 300 ml apa calda
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 50 gr margarina

Mod de preparare

- se aseaza faina intr-un castron, se adauga drojdia amestecata cu zaharul si 1/2 din apa si lasata sa creasca putin, sarea, margarina si se framanta un aluat potrivit de tare care se lasa la crescut cca. 30 min

-se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt si se incinge cuptorul la 180C

- din aluat se fac 12 bilute care se aseaza in tava si se mai lasa la crescut 10-15 min dupa care se ung cu un amestec de apa cu sare si se baga la cuptor

- in primele 10 min de copt ale chiflelor se pune pe gratarul de jos o tava cu apa fiarta pt ca painea/chiflele sa faca o crusta crocanta si sa nu fie cu miezul foarte uscat

- dupa 10 min se scoate tava cu apa si se mai lasa la copt 30 min

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle fragede de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Painici cu mac si susan

Postat de comanligia

Painici cu mac si susan

Se cerne faina impreuna cu praful de copt, apoi se adauga oul batut cu sarea, zaharul si smantana. Se amesteca pana se obtine un aluat moale, omogen. Se unge o tava cu unt si se pune o foaie de...

Citeste continuarea

Painici umplute cu muschi file si cascaval

Postat de Pungasa_Rogue

Painici umplute cu muschi file si cascaval

Se cern 200 g faina intr-un castron si se presara cu sare. Intr-un alt castron se freaca drojdia cu zaharul pana cand drojdia devine lichida, apoi se toarna peste faina. Se adauga iaurtul si...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 24.03.2012, 10:03
Se poate framanta si la masina de paine aluatul?
la 24.03.2012, 10:11
sigur ca da!
la 24.03.2012, 10:34
la 24.03.2012, 10:52
la 24.03.2012, 11:25
Va multumesc!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking