Ingrediente
- 500 gr faina
- 25 gr drojdie
- 300 ml apa calda
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita zahar
- 50 gr margarina
Mod de preparare
- se aseaza faina intr-un castron, se adauga drojdia amestecata cu zaharul si 1/2 din apa si lasata sa creasca putin, sarea, margarina si se framanta un aluat potrivit de tare care se lasa la crescut cca. 30 min
-se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt si se incinge cuptorul la 180C
- din aluat se fac 12 bilute care se aseaza in tava si se mai lasa la crescut 10-15 min dupa care se ung cu un amestec de apa cu sare si se baga la cuptor
- in primele 10 min de copt ale chiflelor se pune pe gratarul de jos o tava cu apa fiarta pt ca painea/chiflele sa faca o crusta crocanta si sa nu fie cu miezul foarte uscat
- dupa 10 min se scoate tava cu apa si se mai lasa la copt 30 min
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle fragede de post" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|