Chifle integrale cu patru feluri de seminte

Postat de lia in Piine
20 Ian 2012 | 4632 vizualizari
Chifle integrale cu patru feluri de seminte

Sanatoase si hranitoare, sant preferatele familiei mele si nelipsite din meniul zilnic.

Ingrediente

  • 200ml apa
  • 50g ulei
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingurita zahar
  • 500g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • Pt deasupra:  
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • 2 lingurite seminte de susan
  • 2 lingurite seminte de in
  • 2 lingurite seminte de floarea soarelui
  • 2 lingurite seminte de dovleac

 

Mod de preparare

Adaugam ingredientele in masina de paine, exact in ordinea enumerata mai sus. Setam pt framantare si dospire. Cand aluatul este gata, il scoatem pe planseta de lucru, unsa cu putin ulei si impartim aluatul in 12 parti egale. Modelam fiecare bucatica in forma de chifla si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Le lasam inca 30 minute sa creasca in tava. Intre timp pornim cuptorul si ne pregatim ingredientele de deasupra. Intr-un bol, batem oul cu laptele bine, bine si in alt bol amestecam cele patru feluri de seminte.

Cand chiflele si-au dublat volumul, cu ajutorul unei pensule le ungem cu amestecul de ousi lapte si presaram deasupra lor semintele. Dam la cuptor, la foc mediu, pentru 45 minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle integrale cu patru feluri de seminte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Painici Laugenbrot

Postat de lucy2002

Painici Laugenbrot

Intr-un vas cernem faina si adaugam drojdia uscata, zaharul, sarea si apa calduta. Framantam bine pana aluatul se dezlipeste de pe mana. Adaugam untul si iar framntam. Lasam aluatul sa...

Citeste continuarea

Colac cu carne si branza

Postat de panacris

Colac cu carne si branza

Pentru chiftele, se amestecă carnea tocată cu oul, usturoiul pisat, pâinea înmuiată în apă rece în prealabil, apoi stoarsă; se asezonează cu sare, piper, boia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.01.2012, 20:31
la 20.01.2012, 20:36
am sosit a doua,deci vreau sa gust si de aici
la 20.01.2012, 20:42
Ce chifle minunate Lia!!!!
la 20.01.2012, 20:47
chiar ca-s minunate
la 20.01.2012, 20:48
bune bune

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking