Chiftele cu legume si sos

Postat de amalia01 in Porc
7 Sep 2014 | 3275 vizualizari
Chiftele cu legume si sos

Si fiindca a sosit anotimpul legumelor de tot felul, ce spuneti de niste chiftele ?

Ingrediente

  • a. CHIFTELE
  • - 1 ou
  • - 500 gr carne tocata amestec
  • - 1/2 ardei gras
  • - 1 morcov mic
  • - 3 catei usturoi
  • - 1 lingura patrunjel verde
  • - 1 dovlecel mic
  • - sare, piper ,dupa gust
  • - 2 linguri de pesmet
  • b. SOS
  • - 1 ceapa
  • - 2-3 catei usturoi
  • - 500 ml bulion
  • - 2 linguri ulei de masline
  • - 2 rondele de ardei iute
  • - sare,dupa gust
  • - 1 fir de patrunjel verde
  • - 1 lingurita de miere

Mod de preparare

a. CHIFTELE

- Ardeiul si morcovul ,curatati si spalati,ii tocam cubulete ; Dovlecelul il curatam si il dam pe razatoare; Usturoiul il pisam; Punem carnea intr-un vas adaugam dovlecelul, legumele taiate ,oul crud ,usturoiul pisat , patrunjelul tocat ,sare si piper dupa gust; Framantam bine si adaugam pesmetul;

Formam  chiftelute rotunde si le prajim in ulei incins.

b.SOS

Ceapa si usturoiul le curatam si le dam pe razatoarea fina ; Incingem 2 linguri ulei de masline si calim ceapa si usturoiul 1 minut; Turnam  bulionul, adaugam  ardeiul iute taiat marunt si lasam sa fiarba circa 10-15 minute pana se mai ingroasa sosul un pic. Asezonam cu sare dupa gust si adaugam patrunjelul tocat;

- Luam de pe foc si lasam sa se racoreasca apoi adaugam mierea si amestecam incet.

Servim chiftelutele cu sosul picant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu legume si sos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Retete similare

Chiftelute de cartofi, cu sos picant

Postat de RODIMUR

Chiftelute de cartofi, cu sos picant

Se spală cartofii, se fierb în coajă și când sunt gata, se strecoară de apa în care au fiert și se lasă să se răcorească. Între timp, se spală și se toacă...

Citeste continuarea

Chiftele de ton si cartofi copti, in sos de branzeturi

Postat de merisor67

Chiftele de ton si cartofi copti, in sos de branzeturi

Pentru prepararea chiftelelor, desfacem conservele de ton si punem continutul intr-o sita, la scurs. Tocam fin, ceapa si ciupercile scurse si le amestecam cu fileul de ton. Adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.09.2014, 14:23
la 07.09.2014, 14:45
Foarte bune!
la 07.09.2014, 14:51
la 07.09.2014, 17:32
Bune
la 07.09.2014, 20:56
ce sa spun decat "sarumana pentru masa!" ?

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking