Ingrediente
- a. CHIFTELE
- - 1 ou
- - 500 gr carne tocata amestec
- - 1/2 ardei gras
- - 1 morcov mic
- - 3 catei usturoi
- - 1 lingura patrunjel verde
- - 1 dovlecel mic
- - sare, piper ,dupa gust
- - 2 linguri de pesmet
- b. SOS
- - 1 ceapa
- - 2-3 catei usturoi
- - 500 ml bulion
- - 2 linguri ulei de masline
- - 2 rondele de ardei iute
- - sare,dupa gust
- - 1 fir de patrunjel verde
- - 1 lingurita de miere
Mod de preparare
a. CHIFTELE
- Ardeiul si morcovul ,curatati si spalati,ii tocam cubulete ; Dovlecelul il curatam si il dam pe razatoare; Usturoiul il pisam; Punem carnea intr-un vas adaugam dovlecelul, legumele taiate ,oul crud ,usturoiul pisat , patrunjelul tocat ,sare si piper dupa gust; Framantam bine si adaugam pesmetul;
Formam chiftelute rotunde si le prajim in ulei incins.
b.SOS
Ceapa si usturoiul le curatam si le dam pe razatoarea fina ; Incingem 2 linguri ulei de masline si calim ceapa si usturoiul 1 minut; Turnam bulionul, adaugam ardeiul iute taiat marunt si lasam sa fiarba circa 10-15 minute pana se mai ingroasa sosul un pic. Asezonam cu sare dupa gust si adaugam patrunjelul tocat;
- Luam de pe foc si lasam sa se racoreasca apoi adaugam mierea si amestecam incet.
Servim chiftelutele cu sosul picant.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu legume si sos" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|