Chiftele cu ou ochi

Postat de MotanLaOale in Mancaruri cu carne
12 Iun 2014 | 3107 vizualizari
Chiftele cu ou ochi

Am vazut pe site si aratau foarte frumos si am zis sa incerc si eu. Sunt frumoase si bune!

Ingrediente

  • 500g carne tocata amestec
  • 2 oua
  • 3 felii paine
  • 1 ceapa
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper
  • unt pentru uns tava
  • 2 oua pentru ochiuri

Mod de preparare

Painea se inmoaie in apa si se stoarce bine.

Ceapa se curata si se toaca marunt.

Mararul se toaca marunt.

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele, se sareaza si pipereaza dupa gust.

Se tine 20-30 minute la frigider sa se amestece aromele.

Din amestecul de chiftele se fac doua cosulete (din tot amestecul ies 6 cosulete) care se pun intr-o tava unsa cu unt.

Trebuie facute cu atentie si de marime potrivita sa incapa un ou in ele. Ale mele au fost un pic mai mici si au dat pe afara.

Tava cu cosuletele se introduce in cuptorul preancalzit pentru 20-25 minute pana incep sa se rumeneasca putin.

Se scoate tava din cuptor si in fiecare cosulet de sparge cate un ou si se presara sare.

Se reintroduce in cuptor pentru 8-10 minute pana se fac ouale cum doriti de moi.

Cand sunt facute ouale se scoate tava din cuptor si cosuletele se pun pe farfurii.

Se servesc calde cu muraturi sau salata.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu ou ochi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tajine de ied

Postat de simona72

Tajine de ied

In primul rand carnea se spala, se sterge cu un prosop absorbant de hartie si se taie bucatele. Se pune la incins o tigaie cu 3-4 linguri ulei de masline si prajim carnea pe toate partile. Scoatem...

Citeste continuarea

Vinete si dovlecei umpluti in sos de rosii

Postat de AdrianUdrea

Vinete si dovlecei umpluti in sos de rosii

Mai intai pregatim dovleceii si vinetele. Le taiem transversal pe jumatate si le scobim interiorul lasand margini de aproximativ 1 cm grosime.  Presaram sare in interiorul lor si le...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 12.06.2014, 13:09
la 12.06.2014, 13:11
Ce bunatate!
la 12.06.2014, 13:12
ce foame mi-e
la 12.06.2014, 13:23
Si mie imi este foame.Vladimir, eu sunt la servici.Credeam ca esti prietenul meu!
la 12.06.2014, 13:40

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking