Ingrediente
- 1/2 kg.carne tocata(vitel)
- 2 cepe
- 2 cartofi
- 2 fire de praz
- 1 ou
- 7-8 fire marar
- 7-8 fire patrunjel
- 7-8 catei usturoi
- condimente(cimbru,rozmarin ,BlackBerry roz,sare,piper negru macinat,2 frunze de dafin)
- 1 ou
- ulei de masline
- bulion de ardei-1 lingura
- bulion de roşii-1 lingura
Mod de preparare
Cartofii se fierb ın apa cu sare aprox.15 min.; se curata şi dupa ce s-au racit se dau prin razatoare. Usturoiul se piseaza marunt. Verdeata se toaca. Ceapa se da prin razatoare şi se scurge.
Intr-un bol punem carnea tocata ımpreuna cu cartofii, ceapa scursa, condimentele, verdeata, usturoiul, 1 ou, sare, piper şi amestecam. Lasam sa se odihneasca compozitia aprox.10 min. Dupa 10 min.formam chiftelele cu mana umeda şi le prajim uşor.
Intr-un alt vas se caleşte prazul ın ulei de masline la foc iute 2 minute, dupa se adauga bulionul de ardei, se mai lasa aprox.1 min, se adauga şi bulionul de roşii amestecat cu 1/2 pahar apa. Lasam sa fiarba acest sos aprox.7-8 minute, dupa adaugam chiftelele le mai lasam sa fiarba aprox.10 min.la foc domol.
Spre sfarşit se adauga mararul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu sos" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|