Ingrediente
- carne tocată mixtă (porc+vită) cca. 500 g,
- ouă 2 bucăți,
- pesmet cca. 2 linguri,
- sare iodată 10 g,
- piper proaspăt măcinta 2 g,
- boia de ardei dulce 2 g,
- ulei de rapiță pentr prăjit cca. 300 ml,
- pentru sos:
- unt cca. 100 g,
- făină albă de grâu cca. 2-3 linguri,
- apă rece cca. 250 ml,
- sare iodată 10 g,
- nucșoară rasă 2 g,
- piper proaspăt măcinat 2 g,
- mărar proaspăt cca. 1/2 legătură,
- smântână cca 2-3 linguri.
Mod de preparare
Carnea tocată se amestecă energic, cu ouăle, pesmetul, sarea, piperul și boiaua, apoi se pun la prăjit în uleiul de rapiță încins. Chiftelele prăjite se scot într-o strecurătoare pentru a se scurge surplusul de ulei. Între timp se topește untul într-o tigaie cu strat ceramic, apoi se adaugă făina, se amestecă energic pentru a nu se crea cocoloașe, apoi se asezonează de sare, piper și nucșoară. Sosul obținut se ”stinge” cu apă, smântână, apoi se adaugă mărarul mărunțit și se lasă să dea în clocot la foc mic, neacoperit, amestecându-se contiuu cca. 5 minute.
Chiftelele scurse de ulei se adaugă în sosul de mărar, ce se servesc cu garnitură de orez.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu sos de mărar" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|