Chiftele de cartofi

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
21 Oct 2013 | 7484 vizualizari
Chiftele de cartofi

mi-a fost dor de voi, buna seara! >:d

Ingrediente

  • cca 1 kg cartofi (fierti)
  • 2 oua
  • 1 ceapa potrivita (rasa pe razatoarea cu ochiuri mici)
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • sare si piper dupa gust
  • 1 legatura de patrunjel verde (tocat)
  • ulei pentru prajit (cca 200-300ml)

Mod de preparare

Spalam cartofii, ii fierbem in coaja.

Ii curatam de coaja, ii dam pe razatoarea fina, adaugam cele 2 oua, busuiocul uscat, sare si piper dupa gust, patrunjelul verde tocat.

Curatam ceapa,o spalam si o trecem pe razatoarea cu ochiuri fine. O stoarcem in mana sa scurgem apa din ea si adaugam pulpa de ceapa peste restul ingredientelor.

Amestecam cu mana pana obtinem un amestec omogen.

Punem cca 200 ml ulei la incins intr-o tigaie.

Formam chiftelutele cu mana, le plonjam in baie de ulei, lasam sa se rumeneasca frumos. Le scoatem pe servetele absorbante pentru a scapa de uleiul in exces si putem servi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv chiftele din cartofi fierti rasi

Postat de autodiag

Aperitiv chiftele din cartofi fierti rasi

Cartofii se spala si se pun la fiert, apoi se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Dupa aceea, se descojesc si se dau pe razatoarea cea mare intr-un castron. Se curata ceapa de foi, se...

Citeste continuarea

Chiftelute de cartofi, cu sos picant

Postat de RODIMUR

Chiftelute de cartofi, cu sos picant

Se spală cartofii, se fierb în coajă și când sunt gata, se strecoară de apa în care au fiert și se lasă să se răcorească. Între timp, se spală și se toacă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2013, 20:51
mie imi plac la nebunie! si ce bine arata prajiti!
la 21.10.2013, 20:52
Imi plac foarte mult chitelele din legume!
la 21.10.2013, 20:52
la 21.10.2013, 20:57
*chiftelele
la 21.10.2013, 21:04
Cred ca mi-ar placea

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking