Chiftele de dovlecei dulci sau sarate

Postat de susu in Dulciuri
25 Mar 2010 | 11591 vizualizari
Chiftele de dovlecei dulci sau sarate

Ingrediente

  •  Chiftele dulci:  
  • 2 dovlecei mari
  • Branza de vaci sau telemea de vaca nesarata
  • Zahar vanilat 1 pliculet
  • Coaja de lamaie si portocale
  • Esenta de rom
  • O priza de sare
  • Zahar dupa gust
  • 1 ou batut
  • Putina faina sa se lege            
  • Chiftele sarate:  
  • 2 dovlecei mari
  • Marar ½ -1 legatura
  • Telemea de vaca
  • Telemea de oaie
  • O priza de sare
  • 1 ou
  • Faina    

Mod de preparare

Chiftele dulci:

Se rade dovleceul curatat de coaja si ras prin razatoarea mare si se lasa la scurs in strecuratoare. Se stoarce putin in maini sa iasa surplusul de zeama si se amesteca apoi cu branza faramitata, oul, zaharul, coaja de portocale, esentele si faina cat sa iasa o compozitie mai groasa de prajit. Se pun in uleiul foarte bine incins si se prajesc. Se pun pe servetele sa se scurga de ulei si se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat dat prin masina de cafea. Aceste chiftele se servesc atat calde cat si reci.  

Chiftele sarate:

Se faramiteaza branza de vaca si cea de oaie se da prin razatoarea cu gauri mici. Se curata dovleceii si se dau prin razatoarea mare. Se lasa la scurs in strecuratoare. Se strang in maini sa iasa zeama ramasa si se amesteca cu branza, sarea, mararul tocat marunt, oul si faina pana se formeaza o compozitie destul de groasa pentru prajit. Se prajesc in uleiul bine incins si se aseaza pe servetele sa se scurga de ulei. Aceste chiftele se servesc atat calde cat si reci.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de dovlecei dulci sau sarate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinta cu branza dulce si stafide

Postat de Nadyne

Placinta cu branza dulce si stafide

Intr-un castron punem ouale, zaharul, uleiul, laptele si omogenizam. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, treptat si framantam un aluat neted, suplu, care nu se lipeste de maini. ...

Citeste continuarea

Prajitura cu ciocolata tiramisu

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu ciocolata tiramisu

Blat : Separam albusurile de galbenusuri .Albusurile cu un praf de sare le mixam pana obtinem o spuma tare,adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul,adaugam galbenusurile,omogenizam.La...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2010, 19:47
la 25.03.2010, 22:37
bravo, Susu , fiecare sa aleaga!
la 28.03.2010, 02:56
bravo felicitari ,bine zici teo sa-si aleaga fiecare

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking