Ingrediente
- 1 piept de pui , chiar doi
- 1 leg marar
- 1 leg de patrunjel (din gradina mea)
- 1 capatana de usturoi din productia trecuta
- 2 galbenusuri de ou
- sare sau concentrat de legume
- piper
- 2 lg de gris , sau 2 felii de paine inmuiate-n lapte si storse bine
- ulei
- faina ptr ,,titireala" (cine-i din Moldova intelege)
Mod de preparare
Se trece prin masina de tocat de doua ori pieptul de pui , dupa ce-a fost dezosat(daca este cazul) , despielitat si bine spalat . Se toaca marunt , maruntel patrunjelul si mararul , usturoiul se piseaza si el f marunt . Totul se amesteca cu ravna , adaugandu-se si celelalte ingrediente , pana se obtine o compozitie usor manevrabiala si care se lasa la odihnit cam 30 de minute , ptr a se obisnui legumele cu carnea si condimentele .
Intr-o tigaie teflon se incinge suficient ulei , in care vor fi prajite chiftelele pe ambele parti , la foc potrivit , dupa ce-au fost modelate si titirite prin faina .
Se servesc atat calde cat si reci (la noi nu prea apuca sa se raceasca ... ) , alaturi de rosiile bine coapte si aromate si dichisite cu oregano ... mmmmmmmmmmmmm
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de vara cu rosii de gradina" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|