Chiftele în aluat de bere by Gaby

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
3 Mar 2013 | 4263 vizualizari
Chiftele în aluat de bere by Gaby

De când le-am vazut la Gaby, am poftit la ele. Iată că le-a venit rândul! Super delicioase! Mulțumesc Gaby pentru idee! :-*

Ingrediente

  • Bere fără alcool 300 ml,
  • Făină albă de grâu 600 g.,
  • Sare iodată 1 linguriță,
  • Zahăr tos 2 lingurițe,
  • Ulei de floarea soarelui 3 linguri,
  • Drojdie uscată 3 lingurițe,
  • Pentru Chiftele
  • Carne tocată amestec vită+porc cca. 600 g,
  • Usturoi ,
  • Pâine 2 felii vechi de o zi,
  • Sare iodată,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Boia de ardei dulce,
  • Mărar verde/uscat
  • Ou 1 bucată.

Mod de preparare

Pentru chiftele se amestecă carnea tocată, cu oul, usturoiul pisat, pâinea înmuiată în apă rece în prealabil, apoi stoarsă, se asezonează de sare, piper, boia și mărar. Apoi se modelează cu mâna udă chifteluțe, mi-au ieșit 26 de bucăți.

În cuva de la mașina de pâine se pun pe rând berea, sarea, zahărul, uleiul, făina și drojdia. Se programează pentru aluat cca. 90 de minute.

Când s-a terminat programul, se scoate aluatul, se întinde, sa taie în rondele. Se pune pe fiecare rondea câte o chifteluță. Se modelează biluțe, care apoi se pun în tavă și se ung cu ou. Se pun la cuptor cca. 40 minute până se rumenesc frumos.

Se servesc reci sau calde, cu sos de roșii sau muștar.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele în aluat de bere by Gaby" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv Scotch Eggs sau oua scotiene

Postat de AlexTeacher

Aperitiv Scotch Eggs sau oua scotiene

Intr-o craticioara, pune apa cu sare la fiert. Cand aceasta a inceput sa dea fiarba, adauga cele 4 oua cu mare grija si lasa-le fix 4 minute si jumatate. Vrei ca interiorul sa ramana moale....

Citeste continuarea

Melcisori cu spanac, leurda si branzeturi

Postat de simona72

Melcisori cu spanac, leurda si branzeturi

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Lasam aluatul la dospit aproximativ 15-20 minute, pana este gata umplutura....

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.03.2013, 20:15
la 03.03.2013, 20:17
Sunt foarte bune, stiu ca le-am testat
la 03.03.2013, 20:20
la 03.03.2013, 20:20
la 03.03.2013, 20:23
cu bere ori cu whisky? ))
faine's

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking