Ingrediente
- Bere fără alcool 300 ml,
- Făină albă de grâu 600 g.,
- Sare iodată 1 linguriță,
- Zahăr tos 2 lingurițe,
- Ulei de floarea soarelui 3 linguri,
- Drojdie uscată 3 lingurițe,
- Pentru Chiftele
- Carne tocată amestec vită+porc cca. 600 g,
- Usturoi ,
- Pâine 2 felii vechi de o zi,
- Sare iodată,
- Piper proaspăt măcinat,
- Boia de ardei dulce,
- Mărar verde/uscat
- Ou 1 bucată.
Mod de preparare
Pentru chiftele se amestecă carnea tocată, cu oul, usturoiul pisat, pâinea înmuiată în apă rece în prealabil, apoi stoarsă, se asezonează de sare, piper, boia și mărar. Apoi se modelează cu mâna udă chifteluțe, mi-au ieșit 26 de bucăți.
În cuva de la mașina de pâine se pun pe rând berea, sarea, zahărul, uleiul, făina și drojdia. Se programează pentru aluat cca. 90 de minute.
Când s-a terminat programul, se scoate aluatul, se întinde, sa taie în rondele. Se pune pe fiecare rondea câte o chifteluță. Se modelează biluțe, care apoi se pun în tavă și se ung cu ou. Se pun la cuptor cca. 40 minute până se rumenesc frumos.
Se servesc reci sau calde, cu sos de roșii sau muștar.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele în aluat de bere by Gaby" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|