Ingrediente
- carne tocată amestec (vită+porc) cca . 1000 g,
- sare iodată,
- piper proaspăt măcinat,
- boia de ardei dulce,
- usturoi 4-5 căței,
- făină albă de grâu 2 linguri,
- pâine de a doua zi 2 felii,
- ouă de găină 2 bucăți,
- ceapă verde 3 fire,
- usturoi verde 2 fire,
- mărar proaspăt 1 legătură,
- ulei de floarea soarelui pentru prăjit, cca 500 ml.,
- ketchup Panacris, http://www.bucataras.ro/retete/ketchup-panacris-2-36567.html 1000 ml,
- foaie de dafin.
Mod de preparare
Feliile de pâine se pun la înmuiat în apă rece, cca. 3 minute. Se amestecă energic cele două feluri de carne, până se omogenizează. Apoi se asezonează de sare, piper, boia , usturoi. Se adaugă ouăle, pâinea stoarsă, făina, verdețurile tocate mărunt și se amestecă bine până se înglobează toate ingredientele. Se formeză chifteluțe, care se prăjesc în ulei încins
Între timp se pune la fiert ketchup-ul ( vezi rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/ketchup-panacris-2-36567.html) , se adaugă foaia de dafin și chifteluțele, se mai lasă la fiert cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit, până se împreună gusturile.
Se servesc alaturi de găluște de cartofi, cartofi natur sau piure după gustul fiecăruia.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele marinate" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|